Head of Strategy and Transformation – Previa

Previa och Falck Healthcare, tillsammans med övriga bolag i Falck koncernen, är verksamheter som har som mål att förbättra människors liv. Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till ett hälsosamt (arbets)liv. Previa ska rekrytera en ”Head of Strategy and Transformation” och vi vänder oss till dig som lockas av att få arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö. Om du vill ha en verksamhetsnära, bred och utvecklande roll i ett företag som gör skillnad, då ska du definitivt läsa vidare!

Previa befinner sig i en spännande utvecklingsfas då verksamheten kommer att digitaliseras i allt högre grad samt utvecklas genom mer integrerade hälsolösningar för våra kunder och deras anställda.

Vi söker en affärsinriktad och analytisk kollega
För tjänsten som Head of Strategy and Transformation söker vi en affärsinriktad och analytisk kollega. Vi tror att du trivs i en roll med breda kontaktytor och tätt samarbete med ledningsgruppen och våra chefer ute i verksamheten. Du kommer att ha en proaktiv roll där du samarbetar med, utmanar och stöttar verksamhetens ledningsgrupp. Vidare kommer du kontinuerligt att delta i strategiskt förbättrings- och utvecklingsarbete. Huvudfokus för rollen är strategisk analys för att driva utvecklingen av affären inom Previa. I rollen rapporterar du till Previas VD, har en plats i den svenska ledningsgruppen och tjänsten är placerad på Previas huvudkontor i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad och dina ansvar och arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

  • Övergripande ansvar för att driva utveckling av Previas strategi tillsammans med VD och ledningsgrupp
  • Ansvar för att driva övergripande förbättringsarbete genom hela verksamheten kopplat  till bland annat digitalisering och operationell effektivitet
  • Initiera och driva projekten för strategiska satsningsområden och förbättringsarbeten
  • Sätta upp processer och arbetssätt för uppföljning av verksamheten, inkluderat att ta fram verktyg och KPIer för att analysera verksamhetens resultat fortlöpande
  • Delta i och förbereda business reviews tillsammans med VD och controlling funktion
  • Visualisera strategier och analyser i presentationer på ett pedagogiskt vis
  • Genomföra löpande kostnads-, intäkts- och resultatanalyser på övergripande nivå
  • Utveckla och förbättra finansiell rapportering och prognosarbete tillsammans med controlling funktion
  • Stötta VD i nationella och internationella frågeställningar inom Falck Group


Din profil
Du har en relevant akademisk utbildning i kombination med flera års arbetslivserfarenhet. Du har kanske arbetat som Managementkonsult eller i en liknande roll med fokus på Företagsstyrning, Business Control och Financial Control.

Du är van vid och intresserad av att arbeta med olika system och har mycket goda färdigheter i Excel. En god analytiskt och strategisk förmåga krävs då man även behöver ha förmågan att visualisera analyser, processer och strategier. Du kommunicerar på god engelska då det är koncernspråk. Det är viktigt att du har ett gediget affärsintresse och en stark vilja att lära dig!

Du som person
För att trivas i den här tjänsten är det viktigt att du är en strukturerad person som självständigt tar ansvar för dina uppgifter. Du är noggrann och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Du trivs med problemlösning och har förmågan att själv se hur saker kan effektiviseras och utvecklas. Previa befinner sig i en spännande fas och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar inom ditt område.

 

Ansökan
Du ansöker i denna process till Previa via deras karriärsidor. Här finner du mer information om den lediga tjänsten samt kan läsa mer om Previa som arbetsgivare: https://www.previa.se/jobba-pa-previa/

Frågor
Vid frågor kontakta Hans Myraune, +47 414 18 544.

Previa och 4potentials har ett mycket bra samarbete och i denna process kan 4potentials eventuellt involveras i ett senare steg. Ange gärna att du såg annonsen via 4potentials och ange gärna om du är medlem i 4potentials talangnätverk på CV eller LinkedIn. 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Previa!