Head of HR, Lantmännen Cerealia, Stockholm

Har du en gedigen HR-erfarenhet och vill leda, driva och utveckla HR-arbetet i Lantmännen Cerealia med fokus på att skapa en lönsam affär och utveckla en högt presterande organisation? Nu finns möjligheten att axla rollen som Head of HR för Lantmännens Cerealias svenska verksamhet i en affärskritisk och verksamhetsnära nyckelroll med möjlighet att göra skillnad.

Lantmännen Cerealia utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett sortiment av hälsosamma, näringsrika och hållbara livsmedel, som har sitt ursprung i de lokala åkermarkerna. Några av våra mest kända varumärken är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh och FINN CRISP. Vi tillverkar livsmedel på tolv orter i Norden och i Ukraina, och våra 1200 anställda delar ett gemensamt mål – att göra positiv skillnad inom livsmedel.

Det här kommer du att göra
I rollen som Head of HR ansvarar du för att leda HR-arbetet i Cerealia Sverige samt driva och utveckla HR som funktion genom att vara en del av Cerealias internationella HR-ledningsgrupp. Du kommer i rollen ansvara för att proaktivt ta initiativ och sätta mål inom HR som stödjer verksamheternas affärsplaner, samt som bidrar strategiskt till affärens fortsatta utveckling. Du är en viktig partner för våra chefer i att driva affärsmässig utveckling vilket innebär att du i din roll ger operativt stöd till seniora chefer och till ledningsgruppen vilket inkluderar områden som arbetsrätt, arbetsmiljö, facklig samverkan, lön- och kompensation, kompetensförsörjning, performance management, successionsplanering samt ledar- och organisationsutveckling.

Som HR-Chef för den svenska verksamheten har du personalansvar över ett dedikerat team bestående av två HR Business Partners. Det innebär att du hanterar lönesättning, ledning och arbetsfördelning för teamet. Dessutom driver du kompetensutveckling och utvecklingsplaner för att främja individuell tillväxt och prestation.

Du rapporterar direkt till Country Managing Director Sweden och är en aktiv medlem i ledningsgruppen där du deltar och bidrar till att utveckla, sätta strategier och planer för den svenska verksamheten. Du har en streckad linje till CHRO och är en del av Cerealias internationella ledningsgrupp för HR & Kommunikation med uppdraget att driva och utveckla HR-funktionen. Tjänsten är placerad i Stockholm med där resor till våra produktionsanläggningar i Sverige och kontor i Malmö förekommer. Vi ser inte bara fram emot din värdefulla expertis inom HR, utan även din förmåga att bidra till affärsutvecklingen för hela verksamheten.

Några av våra medarbetare

Åsa Österman
Head of IT PMO
”I’m both proud and enjoy working at Lantmännen. Here we encourage personal growth and internal mobility, which means there are many professional development opportunities within the Group.”

Henrik Nilsson
Sustainability Manager
”Lantmännen is a place where we focus on putting our strategies into actions and make the changes happen.”

Roberto Falchi
Category Manager Professional Services & Business
”What I love about working at Lantmännen, is that it is a large international company but with a strong local presence and a human touch.”

Ellika Svensson Svenungsson
Project Manager Farming of the Future
”Here I have the opportunity to develop as a person and contribute to the development of Swedish agriculture, which I’m proud of.”

Kvalifikationer

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Mångårig erfarenhet av både strategiskt & operativt HR-arbete.
 • Erfarenhet av en ledande HR-roll med personalansvar, med fördel från företag inom tillverkande industri.
 • En hög grad av affärsförståelse, helhetssyn och fokus på hur HR-funktionen kan bidra i att skapa mervärde för verksamheten och organisationen.
 • Erfarenhet och förmåga att hantera frågor relaterade till olika arbetsmiljöer samt yrkesroller, tjänstemän såväl som kollektivanställda.
 • En relevant akademisk utbildning.
 • Goda kunskaper i svenska & engelska, i både tal & skrift.
 • Med fördel erfarenhet av HR-systemet Workday

Du är:

 • Relationsskapande med ett genuint intresse och engagemang för människor och affären.
 • Skicklig i att leda, navigera och samarbeta i alla delar av organisationen.
 • Driven med en inställning som präglas av en vilja att utveckla och driva organisationen framåt – med både affären och människan i fokus.
 • Lösningsorienterad i ditt förhållnings- och arbetssätt där du strävar efter förbättringar och är öppen för att utmana befintliga arbetssätt och processer.
 • Förmåga att arbeta självständigt med ett effektivt, strukturerat och processorienterat arbetssätt och en förmåga att fatta beslut

Dina personliga värderingar matchar våra värderingar drivkraft, öppenhet och helhetssyn.

Vad vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla samt möjlighet att bidra i ett bolag som har en nyckelroll i Lantmännens värdekedja från Jord-till-Bord. Med fokus på affären och omtanke om medarbetarna, erbjuder vi våra anställda att lära och utvecklas i en snabbt föränderlig, positiv miljö där öppenhet, helhetssyn och handlingskraft är våra gemensamma referensramar. Vi tror att vår kultur, tillsammans med engagerande ledarskap och rätt inställning gör att vi når starka och hållbara resultat tillsammans. Läs gärna mer på www.lantmannencerealia.se .

Låter detta intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online genom att bifoga ditt CV eller med din LinkedIn-profil, samt svara på frågor i ansökningsformuläret. Sök gärna så snart som möjligt men senast den 7e april. Vi arbetar löpande under ansökningstidens gång och återkoppling på din ansökan sker absolut senast i samband med sista ansökningsdag. De kandidater som går vidare i processen kommer att genomföra ett första test online i samband med en första telefonintervju. Därefter kommer vi genomföra djupintervjuer. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut.

Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Julia Cau, Talent Acquisition Manager på Lantmännen, julia.cau@lantmannen.com .

Vi ser fram emot din ansökan!

Om företaget

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 60 miljarder SEK på årsbasis. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.

Lantmännen Cerealia är en del av Lantmännens livsmedelsdivision. Vi utvecklar, tillverkar och saluför ett brett sortiment av nyttiga och hälsosamma livsmedel med basen i lokalt odlat spannmål. Vår kärnverksamhet är spannmålsbaserade produkter, inklusive mjöl, müsli, knäckebröd, pasta och pannkakor, men vi tillhandahåller även färdigrätter, vegetariska livsmedel och drycker, och mycket mer. Kungsörnen, AXA, START, FINN CRISP, Amo, Regal, Gooh och GoGreen är exempel på våra varumärken, som har ett gemensamt mål; att göra positiv skillnad inom livsmedel!
Läs mer på www.lantmannencerealia.com.

ANSÖKAN

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Lantmännen!