Head of Food- & Health Ingredients, Lantmännen Biorefineries

Vill du leda och utveckla arbetet med en attraktiv produktportfölj hos ett av världens bästa bioraffinaderier? Är du en van ledare med gedigen erfarenhet av försäljning och utveckling kan detta vara ditt nästa karriärsteg.

Det här kommer du att göra

I rollen som Head of Food- & Health Ingredients på Lantmännen Biorefineries ansvarar du för hela vår ingrediensaffär med inriktning mot livsmedel och hälsa. Detta utgör vid sidan av Industrial, Biofuel & Feed våra två affärsområden.

Produkterna utvecklas och framställs vid Biorefineries fem olika produktionsanläggningar med framförallt vete och havre som råvara. Vid vår anläggning i Lidköping producerar vi dryckessprit i världsklass tillsammans med gröna proteiner och stärkelse. I Norrköping driftsätter vi nu en investering om 800mkr. med inriktning på gröna proteiner. Vår anläggning i Kimstad fokuserar på havre som råvara och även där har vi ett flertal produkter med en unik position på marknaden. I denna roll kommer du att arbeta med strategisk och operativ planering samt ekonomisk uppföljning av samtliga produktområden med ett tydligt fokus på att driva omfattande tillväxt av detta affärsområde i nära samarbete med flera olika avdelningar inom organisationen.

Ditt team består av direktrapporterande chefer och ca. 15 medarbetare. Ditt främsta ansvar är ledarrollen och vi tror att du som effektiv och motiverande ledare skapar den högsta affärsnyttan genom kompetenserna i det team du leder. Du kommer att vara en del av Biorefineries ledningsgrupp och rapporterar direkt till Head of Biorefineries.

Kvalifikationer

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Högskoleutbildning och/eller mångårig gedigen erfarenhet av motsvarande position
  • Branschspecifik kännedom om Bioraffinaderi och/eller livsmedelsproduktion.
  • Gedigen erfarenhet och intresse av livsmedel, produktutveckling och applikationsinriktad försäljning
  • Flytande i svenska och engelska
  • Goda kunskaper i ekonomi

Du är:

  • Analytisk med förmåga att förstå komplexa sammanhang
  • En god ledare med vana av att delegera och stärka känslan av ansvar hos dina medarbetare
  • Strukturerad och ordningsam med kapacitet över för det oväntade
  • Exemplarisk i samarbete över olika funktionsområden

 

Vad vi erbjuder dig

Hos oss får du en unik möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper och kunskaper inom en spännande och expansiv bransch med tydligt fokus på framtiden. Du kommer att omges av kompetenta och engagerade kollegor med möjlighet till ett kontinuerligt lärande.

Lantmännen är en internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Together we reimagine the world of grain!

Låter det intressant?

Vi hoppas det och ser fram emot din ansökan! Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tillämpar drogtest och bakgrundskontroll som en del i vår rekryteringsprocess.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!