Group Category Manager till Axbeautyhouse

Axbeautyhouse är en fristående inköpsenhet som ansvarar för att skapa ett kommersiellt skönhetserbjudande åt ÅHLÉNS och KICKS!

Axbeautyhouse är en plattform för att långsiktigt utveckla skönhetsaffären inom Axel Johnson koncernen och möjliggör nya satsningar för möta dagens och morgondagens skönhetskunder. Enheten har ca 80 medarbetare och är placerad på ett kontor vid Klarabergsviadukten i Stockholm City. 

Axbeautyhouse söker en Group Category Manager

Du har kanske arbetat med försäljning? Som Kategorigruppchef på Axbeautyhouse arbetar du  som tydlig ledare med att skapa ett kommersiellt och lönsamt erbjudande via kategoristyrning och konsumentbehov. Med passion och ansvar under frihet leder och utvecklar du ditt ansvarsområde och dina medarbetare för att nå gemensamma och individuella mål med konsumenten i fokus. Du är personen som vill vara med och ta organisationen till nya nivåer genom att våga gå före och komma med nya idéer – samtidigt som du är en operativ stjärna som alltid levererar.

I ditt arbete kommer följande att ingå:

 • Ta fram kategori- & leverantörsplaner och säkerställa exekvering av dessa.
 • Skapa de bästa förutsättningarna för ett och välmående & högpresterande team.
 • Baserat på kundinsikt och kategoriutveckling driva och utveckla sortimentet så att det är konkurrenskraftigt i marknaden och därmed driver tillväxt och lönsamhet.
 • Ta fram och ansvara för övergripande kampanjplaner inkl. införsäljning och marknadsföring till våra samarbetspartners på leverantörssidan.
 • Förhandling med syfte att skapa en hållbar och lönsam affär med våra leverantörer.
 • Ansvara för prisstrategi och budgetarbete för dina kategori och landområden.
 • Utmana, utveckla och ta inköpsområdet till en ny nivå.

 Vi söker dig:

 • Som har erfarenhet som kategorigruppchef eller inköpschef samt mycket god förhandlingsvana. Du behöver inte ha arbetat länge – utan allt handlar om att du är en mogen, trygg ledare som kan Category management. 
 • Med dokumenterat god ledarerfarenhet
 • Med utpräglat affärssinne och som är en stark förhandlare
 • Med erfarenhet av kategori-, sortiments- och varumärkesutveckling
 • Som är starkt analytisk. Din numeriska problemlösningsförmåga är väldigt god. Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande.
 • Som är strukturerad och kan fatta egna beslut med passion att äga och driva dina ansvarsområden.
 • Trivs med att arbeta målfokuserat och drivs av att se resultat
 • Som har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

För att lyckas i rollen är du en naturlig ledare med stort människointresse, utåtriktad, skicklig på att förhandla och bygga goda relationer. Du är analytisk, kommersiell och har stort försäljningsfokus. Du är driven, självgående och brinner för att utveckla attraktiva erbjudanden och ett optimalt sortiment. Du behöver ha ett stort intresse för trender, kommunikation och alltid sätta kunden i fokus. Du kan utveckla Axbeautyhouse inom Category Management.

Rollen rapporterar till Head of Buying som är en driven och inspirerande ledare. Ni kommer arbeta mycket tillsammans och chefen kommer ge dig och teamet ett stort ansvar. Du kommer växa, ha roligt och få arbeta med det senaste inom skönhetsområdet. Du vill vara med och utveckla KICKS och Åhléns inköp tillsammans med inköpschefen, kunder och leverantörer. 

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen till höger.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

 

 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.