GOTLANDSÄGG SÖKER VD

En av Sveriges ledande producenter och leverantörer av ägg och som även har en större, expansiv färdigmatstillverkning söker nu en driven VD som vill och kan ta bolaget in i nästa fas. Gotlandsägg grundades 1992 och omsätter idag över 210 miljoner och har över 40 fantastiska medarbetare som tillsammans ser till att Gotlandsägg och dess färdigmatstillverkning varje dag levererar god och bra mat.

Och det har man gjort med stor framgång genom ett hårt arbete, en klok och långsiktig ägare samt att man alltid har en ambition att bygga ett vinnande lag genom att rekrytera och utveckla medarbetare. Företaget har byggts sten för sten eller kanske ägg för ägg – och där ägaren har en unik förmåga att lyfta blicken och en vilja att hela tiden utveckla verksamheten. Ägarna, styrelsen och medarbetarna vill mer och det är där du kommer in i bilden.

 

Du som Vd för Gotlandsägg skall vara en mycket driven, entreprenöriell, mogen, streetsmart ledare med en stor förmåga att skapa en mycket god relation med allt från leverantörer, medarbetare till kunder. Idag levererar Gotlandsägg till detaljhandlenoch och Food service Du finner Gotlandsägg produkter bland ägg och färdigmaten och idag finns det produktionsenheter. I Stenkyrka, Tingstäde samt en på fastlandet i Ruda, Småland.

Gotlandsägg är den fjärde största leverantören på ”äggmarknaden” och med ambition att ta fler marknadsandelar. Inom färdigmaten (pannkakor mm) så finns det en enorm potential och förutom att få vara med och leda ett expansivt familjeföretag med ett långsiktigt och tryggt ägandeskap så får du chansen att vara med och forma bolagets nästa tillväxtresa. För dig som Vd kommer du till ett lönsamt, hungrigt och välmående företag. Vi söker dig som är ödmjuk, lyhörd och nyfiken inför resan samt som har egna idéer om hur du ser vägen framåt för Gotlandsägg. För att klara det är du en driven, förtroendeingivande ledare som är en effektiv ledare som gillar att arbeta i miljöer som präglas av ett högt tempo där produktionen aldrig stannar av.

För dig handlar det inte om vad du får – utan vad du kan ge.

Och på Gotlandsägg kommer du få bidra från dag ett. När du kliver in på kontoret i Stenkyrka kommer du tillsammans med ledningsgruppen och styrelsen samt alla medarbetare att vara med och fortsätta skriva Gotlandsäggs historia. Du erbjuds marknadsmässig VD-ersättning, tjänstebil, pension mm inom ramarna för VD-kontraktet.

Men framför allt är detta en unik möjlighet att få vara med och leda ett framgångsrikt hållbart företag. Det är en unik roll på Gotland där du kan få chansen att arbeta i ett bolag som gör en stor skillnad på marknaden. Företaget har ett mycket gott renommé och vunnit priser såsom årets gasellföretag,  Årets Företagare på Gotland – men framför allt är man mycket stolt över de fantastiska relationer man har bland annat med de gårdar som levererar ägg till Gotlandsägg – https://gotlandsagg.se/vara-gardar/. Redan 1999 var de Sveriges första ISO-certifierade äggpackeri.

 

VI SÖKER DIG SOM:
– är en driven streetsmart ledare
– är effektiv och resultatorienterad
– har mycket enkelt för att bygga goda och långsiktiga relationer
– är en nyfiken och omtänksam kollega.
– förstår försäljning och som har erfarenheter från sales.
– har adekvata erfarenheter för att kunna leda ett snabbrörligt livsmedelsföretag, FMCG-bolag på Gotland
bor eller flyttar till Gotland. Det går inte att pendla från fastlandet i denna roll då du både leder chefer som är ansvariga för färdigmatstillverkning i Tingstäde och äggpackeriet i Stenkyrka.
– Du har stor vana från att själva skapa adekvata underlag till styrelsemöte. Du är duktig både på svenska och engelska. I rollen ingår även att hantera media.
– har en tydlig idé om hur du brukar utveckla team, företag och organisationer samt verksamheter. Du vill och kan på intervjun beskriva hur du brukar göra för att en verksamhet går från Good to Great.

 

ANSÖK TILL 4POTENTIALS
Du ansöker via chefsrekryteringsföretaget, 4potentials och deras databas. På sista sidan i databasen lägger du med ditt CV. Därefter genomförs en screening och ett första urval av 4potentials.

Därefter blir det ofta en kort telefonavstämning med 4potentials innan urvalsprocessen fortsätter.

4potentials genomför sedan kompetensbaserade intervjuer med de som kallas på intervju

Ett urval kandidater presenteras för Gotlandsägg styrelseordförande Jimmy Samuelsson samt huvudägaren och tillika VD, Magnus Bolin.

De kommer sedan intervjua och slutligen blir det både tester, referenser och bakgrundskontroll.

Frågor får du gärna ställa till Fredrik Andersson på 4potentials

 

HÄR ANSÖKER DU OM DU INTE FINNS MED I 4POTENTIALS DATABAS: https://4potentials.se/apply/

 

Och här ansöker du om du redan finns med i 4potentials databas: https://4potentials.se/login/

 

I denna rekrytering kommer din ansökan att inledningsvis presenteras för 4potentials samt därefter för nuvarande ägare och styrelse i Gotlandsägg. Givetvis sker allt med största konfidentialitet. Vi är mycket måna om alla sökande snabbt får svar – men i en VD process kan det ibland ta tid. Samtliga som ansöker och registrerar information på sidan 1 och därefter sparar får alltid direkt ett automatiskt ”ett tack för ansökan mail” – men du kan i lugn och ro fylla i dina uppgifter eller logga in senare och komplettera. Vi använder även din LinkedIn profil i denna process förutom CV och ifyllda uppgifter.

Och tänk på att oftast är det viktigaste att vi först bara får reda på att du är intresserad! Så varmt välkommen att visa intresse för denna fantastiska tjänst.

 

Välkommen med din ansökan önskar Fredrik på 4potentials!

Ps. HAR DU TIPS PÅ KANDIDATER? MAILA DEM TILL Fredrik.Andersson@4potentials.com Om ditt tips leder till en rekrytering får du 5 pack med ägg från Gotlandsägg och en låda med pannkakor från Tingstäde!

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.