Gotlandsägg söker ekonomichef

Gotlandsägg är idag en av de ledande aktörerna i Sverige inom äggpackeri med företag både i Stenkyrka på Gotland och Ruda i Småland. Förutom ägg säljer även företaget färdigmat via en fabrik i Tingstäde. Hög kvalitet och Djuromsorg är viktigt för Gotlandsägg som är en av landets främsta producenter av ekologiska ägg och ägg från frigående utehöns.

2020 omsatte koncernen närmare 185 miljoner och hade ca 40-talet anställda och under 2021 ökar omsättningen till 200 miljoner. Sedan starten 1992 har bolaget växt och är idag en stabil aktör med en god ekonomi.

4potentials Executive Search har tidigare rekryterat flera medarbetare och nu får vi chansen att försöka finna en ny ekonomichef.

Det här är en drömroll då utmaningen omfattar verksamheter med två olika företagsidéer – på flera orter- i ett högt tempo där man både är operativ, och måste ha förmågan att lyfta blicken. Det är viktigt att den sökande är hungrig, driven, klok och har kontroll på siffrorna.

Du kommer till omtänksamt företag med sunda värderingar på magiska Gotland. En drömroll för dig med intresse av ekonomi, företagande och att få arbeta i ett producerande bolag.

 

Vad är utmaningen och vem söker vi?

Företaget har efter flera år av expansion och god lönsamhet en möjlighet att tillsammans med dig och andra fantastiska medarbetare att fortsätta resan.

Du kommer att vara en nyckelmedarbetare då en sund och god ekonomi alltid varit en central del för bolagets utveckling. Bra underlag och kalkyler har gjort att företaget har ett adekvat beslutsunderlag. En del av din utmaning är att försöka utveckla det ekonomiska beslutsstödet. Hur många ägg tog vi emot för en timme sedan och hur många kommer vi packa om en vecka?  Vad har vi för kostnadsbild den kommande månaden?

Du kommer till en ekonomifunktion där det finns tydliga processer och rutiner, koll på bokföring, goda kontakter med bank, revisor (idag Grant Thornton) samt att du kommer fortsätta vara en nyckelmedarbetare i ledningsgruppen genom att ansvara för:

  • Bokföring. Företaget har resurser för löpande operativ bokföring – men du kommer vara mycket involverad då verksamheten är bred och samtidigt detaljerad samt att produkten ägg är en vara med snabb omsättning. Då blir det extra viktigt att bokföringen stämmer och är uppdaterad så man kan ta löpande beslut dagligen utifrån varulager, försäljning, kampanjer mm. För att lyckas i rollen tror vi därför att du är strukturerad, extremt noggrann och prestigelös med gedigna kunskaper i redovisning. Till din hjälp har du en fantastisk ekonomiresurs samt system såsom Visma och Exder.

 

  • Bokslut. I januari brukar Gotlandsägg genomföra ett bokslut för hela koncernen. Du måste därför ha arbetat med koncernredovisning och haft kontakter med revisorer tidigare.

 

  • Löpande ekonomiskt beslutsstöd. Du är extremt duktig på Excel och är naturligt analytisk med en unik förmåga att första siffror. Du förstår när Vd måsta ha rapporten och du kan dessutom framföra konkreta utmaningar för hela affären. Du har kanske arbetat med ägarledda företaget där det finns en stark ägare? Ägare och Vd är mycket trevlig, driven och kan sitt företag. Vi ser gärna sökande som kan utmana både Vd och hela ledningsgruppen. Vi söker en kommersiellt orienterad ekonomichef, controller eller motsvarande med drive.

 

  • Del i bolagets utveckling och medlem av ledningsgruppen. Här får du chansen att på riktigt arbeta nära en VD och alla medarbetare samt kunder och leverantörer. Vi ser gärna sökande som har en gedigen livserfarenhet och som är kvalitetsorienterade och som gillar det höga tempot. Den ena dagen är inte den andra lik.

 

I rollen kommer du även arbeta med ISO-certifieringar, branschinformation, prisdiskussioner, skatter, avgifter, deklarationer mm och kanske även möta bolagets fantastiska kunder.

Det är m a o en omfattande roll i ett intressant bolag som är viktig för Gotlands utveckling och vi söker dig med adekvat erfarenhet samt erfarenhet från en roll som ekonomichef, CFO, redovisningschef, ekonomikonsult, revisor, redovisare eller kanske controller.

 

Dina egenskaper är A och O för tjänsten och vi söker en analytisk, driven, klok, mogen, driven och hungrig kandidat – som är noggrann och har kontroll på ekonomifunktionen.

Vi hoppas att du vill satsa långsiktigt på företaget varför vi gärna ser sökande som är lojala, lagspelare som har en unik förmåga att utveckla sin omgivning liksom sig själva. Gotlandsägg vill växa med dig! Tjänsten är placerad på Gotland, Stenkyrka.

 

Ansökan

Du ansöker via 4potentials Executive Search databas. Ange ekonomichef Gotlandsägg

Samtliga sökande får ett gratis medlemskap i 4potentials chefsnätverk.

Endast CV behövs för att söka tjänsten och det kan du lägga till på sista sidan i databasen.

Ditt CV kan komma att presenteras för VD, 4potentials två konsulter samt i ett senare skede för hela ledningsgruppen. Kund och 4potentials arbetar enligt GDPR.

Här ansöker du om du inte har en profil i 4potentials databas: https://4potentials.se/apply/

 

Här loggar du in och ansöker om du är medlem i 4potentials: https://4potentials.se/login/

 

Välkommen med din ansökan!

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.