Gotlands Museum söker en engagerad ekonomichef med stort intresse för personalfrågor

Tänk att kunna gå en lunchpromenad längs med havet eller vandra hem från arbetet via Visbys magiska och historiska gränder. Det här kan bli verkligheten för den som tar sig an den omfattande utmaningen som både ekonomi- och personalchef för Gotlands Museum. En roll som kallas ADMINISTRATIV CHEF då man förutom ekonomi och personalfrågor – även har ansvar inom avdelningen för museets stödfunktioner marknadsföring, kommunikation, IT-utveckling samt förlagsverksamhet. Det är m a o en omfattande och krävande roll – fast också en helt fantastisk intressant utmaning där du skriver historia på Gotlands Museum tillsammans med Museets 50-tal kompetenta och trevliga medarbetare.

 

Gotlands Museum – en prisbelönt arbetsplats som ser tillbaka men som vill vara i framkanten av hur man driver morgondagens museum

Gotlands Museum har årligen ca 350 000 besökare inklusive Visbys ruiner och är därmed det mest besökta regionala museet i Sverige och ett av de största besöksmålen på Gotland.

Uppdraget är att bevara och på ett attraktivt och stimulerande sätt tillgängliggöra Gotlands historia, konst samt natur- och kulturarv.

Verksamheten är diversifierad, under museets paraply bedrivs det kulturhistoriska museet Fornsalen och Gotlands konstmuseum. Gotlands Museum har tre museigårdar på den gotländska landsbygden och är huvudägare i dotterbolaget Bungemuseet som bedriver verksamheten på friluftsmuseet i Bunge. Vidare driver museet en museibutik, förlagsverksamhet samt uppdragsverksamhet inom bland annat arkeologi, byggnadsvård och kulturhistorisk naturvård. Föreningen Gotlands Fornvänner har cirka 30 kulturfastigheter och förvaltar fyra stiftelser.

Gotlands Museum omsätter ca 40 miljoner per år och är ett av de museer i Sverige som har högst egenfinansiering.

 

Din utmaning

Till denna spännande verksamhet söker vi nu en engagerad och drivande administrativ chef. I rollen som administrativ chef ingår ett ansvar för museets hela verksamhetsstöd samt att ansvara för stödfunktionerna ekonomi, personal, marknadsföring, kommunikation, IT-utveckling samt förlagsverksamhet.

Som ekonomi- och personalchef arbetar du operativt inom ekonomi- och personalområdet tillsammans med en ekonom och en ekonomi- och personalassistent. Du rapporterar till museichefen och ingår som en av tre personer i Gotlands Museums ledning.

Som ekonomichef är du ytterst ansvarig för att säkerställa korrekt externredovisning och rapportering, budget, prognoser samt att producera relevanta och tillförlitliga ekonomiska beslutsunderlag till externa intressenter, fyra stifelser, dotterbolag, styrelse och ledning.

I arbetet ingår månads- och årsbokslut, kassaflöden, budgetering, likviditetsprognoser och årsredovisningar samt skatte-, moms- och redovisningsfrågor. Du är ansvarig för kontakter med revisor och bank.

Rollen som personalchef innebär ett övergripande ansvar för HR, arbetsmiljö samt att vara ett stöd i arbetsrätts-, chefs-, och ledarskapsfrågor för museets övriga avdelningschefer inom exempelvis rekrytering och lönerevisionsprocessen samt har den primära kontakten med arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer.

Den administrativa chefen är föredragande av ekonomi- och personalfrågor vid Gotlands museums styrelsemöten.

 

Vi söker dig som kan ekonomi och har intresse för HR-frågor

  • – Universitets- eller högskoleutbildning
  • – Erfarenhet och intresse för personal- och arbetsrättsfrågor
  • – Erfarenhet som ekonomi- eller redovisningschef eller som kanske arbetat som revisor eller i en controllerfunktion
  • – Förmåga att kontinuerligt utveckla en resultatinriktad, kreativ och relevant verksamhet med utgångspunkt från fastställda mål och ekonomiska ramar
  • – Förmåga att leda, stödja och entusiasmera medarbetare
  • – Vara drivande, kommunikativ och ha god samarbetsförmåga
  • – God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 

Vi erbjuder en fantastisk möjlighet

Kontoret är beläget mitt i Visby innerstad och på din arbetsplats finns både café och restaurang eller så tar du del av Visby centrums levande innerstad på din lunchrast.

Du får arbeta med fantastiska kollegor som har ett stort intresse för kultur- och historia samt för den roll de verkar inom. Gotlands Museum leds av en engagerad, klok, trevlig och driven ledare, Susanne Thedéen.

Den som får jobbet erbjuds en tillsvidareanställning där du får chansen att träffa medarbetare samt din fantastiska företrädare som nu går vidare till en annan roll. Det är en god och marknadsmässig ersättning.

Det här ett drömjobb för den som vill ha en fantastisk utmaning och samtidigt kunna bo, leva och arbeta på Gotland. Ett TOPPJOBB på Gotland!

 

Ansökan till 4potentials Executive Search

Välkommen med Din ansökan via 4potentials databas. Ange ekonomi- och personalchef Gotlands museum i scrollistan i 4potentials databas.

Du kan på sista sidan i databasen sända med ditt CV. 4potentials arbetar inte med personligt brev utan arbetar med kompetensbaserat urval samt en kortare telefonintervju innan du eventuellt presenteras för Gotlands Museum.

4potentials har blivit tillfrågade om att överta ansvaret för hela rekryteringen då det var ett stort gensvar för rollen. Så har du ansökt till Gotlands Museum– men inte fått ett svar måste du ansöka även till 4potentials.  Gotlands Museum och 4potentials kommer båda vara involverade i hela urvalet och ditt CV kan presenteras för Gotlands Museum och 4potentials vid en ansökan.

 

Välkommen med din ansökan!

 

För mer information om Gotlands Museum och deras verksamhet besök hemsidan www.gotlandsmuseum.se.

Vill du bli medlem i Gotlands Museum? https://www.gotlandsmuseum.se/om-oss/om-museet/fornvannerna/bli-medlem/

 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.