Gotlands Bryggeri söker Vd

Inom kort kommer Gotlands Bryggeri sätta spaden i marken till sitt nya bryggeri strax utanför ringmuren i Visby. Det är en stor, långsiktig och målmedveten satsning på att fortsätta den snart trettioåriga tillväxtresan in i framtiden. Gotlands Bryggeri ska fortsätta utveckla drycker som blir till besöksanledningar, smakupplevelser och arbetstillfällen. För att lyckas ta detta stora steg tillsammans med de fantastiska medarbetarna söker bolaget en Vd. I uppdraget ligger att utveckla bolaget, produktionen och fortsätta tillväxten genom de nya möjligheter som ett helt nytt bryggeri ger.  

 

Spendrups som äger Gotlands Bryggeri är idag en framgång tack vare hårt arbete och att man lever sina värderingar: äkthet, nyskapande, stolthet och handlingskraft. I mötet med såväl Spendrups som Gotlands Bryggeri så upplever man passionen för det man gör och att företagskulturen präglas av att man gör saker, tar ansvar, visar på stor kreativ kraft samt en stark vilja att skapa smakupplevelser och relationer med sina kunder i världsklass.

Gotlands Bryggeri är idag ett av landets ledande hantverksbryggerier. Man har fantastiska, duktiga och engagerade medarbetare som idag arbetar inne i centrala Visby – och som inom en snar framtid kommer utgå från Gotlands Bryggeris nya lokaler.

I denna roll krävs det att du är intresserad av det som serveras på bordet. Du behöver inte vara bryggmästare men du vet troligen skillnaden mellan Tettnanger och Amarillo och du har nog funderat över hur pastöriseringen påverkar ölens smak. Med andra ord behöver du inte vara en fullständig beer geek, men du behöver vara intresserad och nyfiken på det som vi brinner för: Öl. Företagskulturen präglas mycket av ödmjukhet och nyfikenhet att utveckla sig själv och bolaget. Laget före jaget.

Vd rollen för Gotlands Bryggeri som idag omsätter ca 130 miljoner och har en god lönsamhet präglas av stor frihet, innovation, senior och kompetent personal, stort ansvar för medarbetares fortsatta utveckling, vilja att skapa synergifördelar och en drivkraft att ständigt utvecklas.

Din roll blir att tryggt, leda medarbetare och verksamheten/produktionen samt vidareutveckla de goda samarbeten som finns inom koncernen både vad det gäller produktion, ekonomi, marknad och ledning. Du har en unik förmåga att kommunicera och skapa goda team. De stora utmaningarna för dig blir att fortsätta att öka omsättning och lönsamhet, driva på produktutveckling, utveckla anställda, kommunicera och vara med och utveckla både det nya bryggeriet och hela Gotland.

 

Vi söker dig som vill leda verksamheten in i framtiden:

  • – Du är idag en erfaren klok, trygg och teamorienterad ledare som är trygg i dig själv
  • – Du har enkelt för att skapa relationer och har en unik förmåga att bygga starka team
  • – Du behöver inte höras mest – men du kommer vara en naturlig lagledare för Gotlands Bryggeri och dess röst på hela Gotland
  • – Du har stor förståelse och intresse för Gotlands Bryggeris produkter och produktion. Det är viktigt att du har intresse för hur produktionen kan utvecklas i ett bryggeri.
  • – Du har enkelt för att samarbeta och bygga förtroende med olika funktioner inom koncernen
  • – Du har en exceptionellt hög drive och är en handlingskraftig doer med intraprenöriella egenskaper
  • – Du har adekvata erfarenheter från sälj och marknad och vill leda ett tillväxtbolag, se till att försäljningen ökar samt att lönsamheten hela tiden utvecklas. Du är van att läsa en resultaträkning och har goda kunskaper i Excel
  • – Du har antagligen läst på ett universitet och redan då hade du ett stort intresse för ledarskap, produktion och företagande
  • – Du vill arbeta på Gotland på ett fantastiskt gotländskt företag med duktiga och trevliga medarbetare!

 

Spendrups och Gotlands Bryggeri erbjuder en unik möjlighet där du får stort ansvar, frihet och resurser att fortsätta företagets utvecklingsresa -i ett helt nytt bryggeri – samt ett starkt stöd från Spendrups centrala resurser i form av säljkår, logistik, ekonomi och HR.

Du kommer ha ett nära och gott samarbete med medarbetare, näringslivet på Gotland liksom din styrelse som besitter en unik kompetens inom bryggerinäringen och företagande. Att få arbeta med en professionell styrelse kommer att göra din vardag enklare.


Välkommen med din ansökan idag!  

I processen kommer du möta såväl företrädare från ägare och ledning, liksom rekryterare och HR. Vi kommer ha fyra steg innan man innan sommaren kommer att signa bolagets nya Vd. I det första steget gör 4potentials Executive Search ett urval tillsammans med kunden. Därefter sker kortare telefonavstämning mellan 4potentials och kandidater – innan några kallas på kompetensbaserade intervjuer med 4potentials.

En handfull kandidater kommer sedan intervjuas av styrelsens ordförande och därefter av andra beslutsfattare från Spendrups. Slutligen får du genomgå bakgrundskontroll, arbetspsykologiskt test av Spendrups samt slutligen referenstagning.

Vi ser gärna att du ansöker omgående till 4potentials via databasen. Då databasen används även för talangsearch ställs en del frågor för att identifiera dina generella talanger. En del av den informationen används vid denna VD rekrytering.

För fler frågor om tjänsten, kontakta Fredrik på 4potentials

På sista sidan i databasen kan du lägga in ditt CV. Vi önskar inga personliga brev.

 

Här ansöker du om du redan finns med i databasen: https://4potentials.se/login/

Här ansöker du om du inte finns med i databasen: https://4potentials.se/apply/

Du kan även ansöka via de runda bollarna här bredvid!

bb

 

 

Har din ansökan registrerats? Vi är alltid måna om alla ansökande!
Alla som fyller i uppgifterna på första sidan registreras. Då får man ett mail som ibland kan hamna i din skräppost! Om vi anser att vi saknar uppgifter så hör vi av oss. Räkna med att vår process tar ca 2-3 veckor från ansökan och att varje steg i processen tar ca 2 veckor beroende på när din ansökan registrerades. Vi informerar alltid våra kandidater så gott vi kan. Vi försöker alltid ge feedback till de som varit på intervju och i det första steget screenar vi utifrån kraven i annonsen/kravprofilen. Stort lycka till med din ansökan!

 

 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.