GEAB söker Business Controller

Gotlands Energi AB med tillhörande dotterbolag Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB, (GEAB) består av ca. 150 medarbetare som arbetar med elnät, fjärrvärme, elhandel, bredband och liknande energitjänster på Gotland. GEAB ägs till 75% av Vattenfall AB och till 25% av Region Gotland och vi är miljö-, arbetsmiljö- och kvalitetscertifierade.GEAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar samt att vi värnar om en bra balans mellan arbete och fritid.

Vår vision är att få var dag att fungera och bidra med positiv energi för ett hållbart Gotland.

GEAB går in i en spännande och utvecklande fas för att möta efterfrågan på förnybar energi med stora investeringar och omfattande utbyggnader av våra distributionsnät och produktionsresurser samtidigt som våra befintliga kunders behov inom energianvändningen utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi står inför spännande förändringar och utveckling av arbetssätt kopplat till styrning och uppföljning, och som controller kommer du att vara en av nyckelpersonerna i detta arbete.

I rollen som controller kommer du att analysera och följa upp mål, ansvara för budget- och prognosarbete samt vara delaktig i månads- och årsbokslut. Du kommer att ansvara för myndighetsrapportering. Du fungerar som ekonomistöd till projektledare och verksamhetschefer. Du tar fram och säkerställer hög kvalitet på beslutsunderlag.

Önskvärda kvalifikationer

  • Högskoleutbildning med ekonomisk inriktning
  • Arbetslivserfarenhet som controller, kvalificerad ekonom eller liknande
  • Det är meriterande om du har goda kunskaper i SAP och Excel
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper väger tungt. För att passa i rollen behöver du som person vara utvecklingsorienterad, strukturerad och självgående samt ha förmåga att driva dina processer. Vi värdesätter att du jobbar affärsmässigt och resultatinriktat och alltid sätter kunden i fokus. Rollen innebär att du har mycket kontakter, främst internt. Det är därför viktigt att du är en kommunikativ, positiv och utåtriktad person med god samarbetsförmåga.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss på GEAB och vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vill du veta mer om tjänsten
För frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Lisa Ewen, Enhetschef Affärsstöd 0498-28 50 31. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Att arbeta inom GEAB innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Tjänsten är därför säkerhetsklassad och aktuell sökande kommer att genomgå säkerhetsprövning genom registerkontroll samt drogtestning innan eventuell anställning.

Vi ser fram emot din ansökan! Hör av dig med CV och personligt brev via länken nedan!

 ANSÖKANhttps://geab.mynetworkglobal.com/se/what:login/jobID:244395/type:job/where:4/apply:1/

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!