Ekonomichef till ett företag i förändring – GEAB

Gotlands Energi AB med tillhörande dotterbolag Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB, (GEAB) består av ca. 150 medarbetare som arbetar med elnät, fjärrvärme, elhandel, bredband och liknande energitjänster på Gotland. GEAB ägs till 75% av Vattenfall AB och till 25% av Region Gotland. Då nuvarande ekonomichef går vidare mot nya utmaningar söker GEAB en ny ledare som skall ta GEAB in i 2020.

GEABs vision är att få var dag att fungera och bidra med positiv energi för ett hållbart Gotland.
GEAB går in i en spännande och utvecklande fas för att möta efterfrågan på förnybar energi med stora investeringar och omfattande utbyggnader av våra distributionsnät och produktionsresurser samtidigt som våra befintliga kunders behov inom energianvändningen utvecklas. GEAB skall vara en partner i energifrågor.

Med en ny Vd i Adrian Berg von Linde och ett nytt ledarskap, motiverade ledare och medarbetare som vill framåt kommer GEAB utvecklas. Som kund och medarbetare kommer du möta ett GEAB som är aktiva, positiva, öppna och som tänker på medarbetares utveckling och säkerhet.

Du möts av en vardag i förändring där bolaget vill ligga i framkant inom miljöområdet
Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilösningar på Gotland. Du kommer till en ledningsgrupp som leder den pågående förändringsresan samt till ett dedikerat team på ekonomi- och IT-avdelningen.

Du kommer att leda, inspirera och engagera en grupp bestående av ca 8 härliga medarbetare inom ekonomi, IT och närbelägna utvecklingsfrågor.

I ditt dagliga arbete möter du detaljerade frågor om bokslut, skatt, revision, IT-säkerhet, kravställningsfrågor, budget, prognosarbete och SAP. Du kommer både få och skall driva frågor gentemot ledningsgruppen liksom berörda parter inom Vattenfall. Mycket av ditt arbete handlar om att leda, motivera, utveckla och engagera medarbetare in i en ny framtid.

På årsbasis driver du bokslutsprocessen, planering av rapporteringsarbetet samt att du hela tiden arbetar nära ledningsgruppen och cheferna för att se till så att de har rätt underlag för sina beslut. Du driver ekonomifrågorna för bolagets tre bolag och skapar underlag för deras styrelsemöten. I och med att du även har hand om bolagets IT-frågor så arbetar du strategiskt med dessa vitala och digitala utmaningar för bolaget.

Det roliga med detta arbetet är att du är med och förändrar GEAB. Att du samtidigt får en fantastisk chef i Adrian och engagerade medarbetare gör denna utmaning till ett av Gotlands mest intressanta jobb – på en plats där man mår bra. Ja, för vilken CFO eller ekonomichef kan gå eller åka till ett jobb där man passerar ett världsarv, ser en bit av havet och möts av en modern arbetsplats med trevliga och kunniga medarbetare.

Vem söker vi?
Vi är intresserade av dig som är en stark förändringsledare. Du kan och har gjort ett antal bokslut. Du har kunskaperna om allt från skatt till revision.

Då det är utåtriktat arbete tror vi att du också gillar scenen. Du är van att rapportera inför en ledningsgrupp och är en professionell men också personlig ledare. Du gör ett avtryck.

Ditt ledarskap präglas av gedigna och enkla värderingar där du ser medarbetaren. Du tycker om att det högt till tak och du vågar stå för det du säger. Det är ordning och reda på dig som person och det du gör.

Är du denna självgående ledare med intresse för ekonomi och IT-frågor så skall du ansöka. Vi erbjuder dig en riktig utmaning och en marknadsmässig lön i ett bolag som vill framåt. Du skall bo eller bosätta dig på underbara Gotland. Det är framför allt viktigt för att GEAB är ett bolag som älskar Gotland!

Ansökan
Vi arbetar med Fredrik Andersson och Sofie Selin på 4potentials. Du ansöker via 4potentials databas med endast CV samt att du fyller i deras frågor i databasen. Under mars och april genomför 4potentials intervjuer och i mitten av maj kommer antagligen GEAB att signa kandidaten. Beroende på uppsägningstider mm så börjar du efter ännu en fantastisk sommar på Gotland.

Här ansöker du: https://4potentials.se/apply/

Finns du redan med i 4potentials databas? Då loggar du in nedan och anger bara tjänsten du vill ansöka till på första sidan samt sparar. https://4p.wh.exor.net/iframe/loginuser.aspx

 

 

 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.