Ekonomichef – Gotlandsägg

Gotlandsägg är idag en av de ledande aktörerna i Sverige inom äggpackeri med företag både i Stenkyrka på Gotland och Ruda i Småland. Förutom ägg säljer även företaget färdigmat via en fabrik i Tingstäde. Hög kvalitet och Djuromsorg är viktigt för Gotlandsägg som är en av landets främsta producenter av ekologiska ägg och ägg från frigående utehöns.

2019 omsatte koncernen närmare 185 miljoner och hade ca 40-talet anställda. Sedan starten 1992 har bolaget växt och är idag en stabil aktör samt ledande spelare på marknaden vilket gör att nuvarande ekonomichefen – efter ca 20 år – ser en möjlighet för en ny ekonomichef att komma in och få möjlighet att vara med om bolagets fortsatta resa.

4potentials Executive Search har tidigare rekryterat en försäljningschef till företaget och nu får vi chansen att försöka finna en ny ekonomichef som antagligen tar över rollen under våren 2021. Nuvarande ekonomichef kommer med finnas med som ett stöd i såväl rekryteringsprocessen – liksom i framtiden då hon sitter med i koncernbolagets styrelse.

Det här är en drömroll då utmaningen omfattar verksamheter med två olika företagsidéer – på flera orter- i ett högt tempo där man både är operativ, och måste ha förmågan att lyfta blicken.

Då du dessutom kan ta cykeln eller bilen till en stabil arbetsplats med sunda värderingar på magiska Gotland så är detta en roll för dig som vill ta dig an en ny utmaning på en attraktiv plats att bo och leva på


Vad är utmaningen och vem söker vi?

Företaget har efter flera år av expansion och god lönsamhet en möjlighet att tillsammans med dig och andra fantastiska medarbetare att fortsätta resan.

Du kommer att vara en naturlig nyckelmedarbetare då en sund och god ekonomi alltid varit en central del för bolagets utveckling.

Nuvarande ekonomichef har gjort och gör ett fantastiskt arbete så du kommer till en ekonomifunktion där det finns tydliga processer och rutiner i ett mycket välskött bolag.

  • Bokföring – Uppföljning. Avstämning  löpande reskontra mm. Månads och tertialuppföljning av balans och resultatkonton, rapportering till ledning och styrelse
  • Årsbokslut. I januari brukar Gotlandsägg genomföra ett bokslut för hela koncernen. Du måste därför ha arbetat med årsbokslut och haft kontakter med revisorer tidigare samt erfarenhet av K3 och inkomstdeklarationer.
  • Analysera och Löpande ekonomiskt beslutsstöd. Bra underlag och kalkyler har gjort att företaget har ett adekvat beslutsunderlag Du är duktig på Excel och ligger steget före samt är naturligt analytisk med en unik förmåga att första siffror. Du förstår när Vd måsta ha rapporten och du kan dessutom framföra konkreta utmaningar för hela affären. Ägare och Vd är mycket trevlig, driven och kan sitt företag. Vi ser gärna sökande som kan utmana både Vd och hela ledningsgruppen. Det är ett krav att du är en kommersiellt orienterad ekonomichef med extremt drive.
  • Löner och avtal. Företaget omfattas av tre olika kollektivavtal och du är företagets övergripande ansvarig i löne- och avtalsfrågor. Du är en person som är påläst och steget före.
  • Administrativa systemen, Visma, Exder, Tidomat. Säkerställa att systemen fungerar, att rätt information finns, ansvara och utveckla systemen. Stor vikt läggs vid kunskap och förståelse av hur affärssystemen fungerar på olika nivåer och olika funktioner i företaget.
  • Del i bolagets utveckling och medlem av ledningsgruppen. Här får du chansen att på riktigt arbeta nära en VD och alla medarbetare samt kunder och leverantörer. Vi ser gärna sökande som har en gedigen livserfarenhet och som är kvalitetsorienterade och som gillar det höga tempot. Den ena dagen är inte den andra lik.

I rollen kommer du även arbeta med rapporteringar till branschorganisationer och myndigheter. Det är m a o en omfattande roll i ett intressant bolag som är viktigt för Gotlands utveckling. Vi hoppas att du vill satsa långsiktigt på företaget varför vi gärna ser sökande som är lojala, lagspelare som har en unik förmåga att utveckla sin omgivning liksom sig själva. Gotlandsägg vill växa med dig! Tjänsten är placerad på Gotland, Stenkyrka.

 

Ansökan – du ansöker via 4potentials Executive Search databas.

Samtliga sökande får då även ett gratis medlemskap i 4potentials chefsnätverk. På Gotland ordnar 4potentials träffar.

Har du frågor om tjänsten kontaktar du Fredrik på 4potentials.

Endast CV behövs för att söka tjänsten och det kan du bifoga på sista sidan i databasen.

Intervjuer kommer ske under november och december med Gotlandsägg. Telefonavstämningar kan förekomma i processen p g a rådande pandemi. Vi har för avsikt att rekrytera ekonomichefen så fort det är möjligt – varför du inte skall avvakta med att sända in din ansökan!

Ditt CV kan komma att presenteras för VD, ekonomichef, 4potentials två konsulter samt i ett senare skede för hela ledningsgruppen. Kund och 4potentials arbetar enligt GDPR.

När du ansöker nedan så kan du på första sidan ange/markera rollen ”ekonomichef Gotlandsägg. Gör det på sidan 1 och spara sedan och gå vidare och fyll i resten av informationen.

 

Här ansöker du om du inte har en profil i 4potentials databas: https://4potentials.se/apply/

Här loggar du in och ansöker om du är medlem i 4potentials: https://4potentials.se/login/

 

 

 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.

Gotlandsägg berättar 2020

Magnus Bolin vd på Gotlandsägg berättar om verksamheten. Om utehöns, minskat matsvinn, klimat, produktion av pannkakor mm. Tack till ICA Maxi Nynäshamn som initierade filmen. Gla sommar!

Posted by Gotlandsägg on Friday, June 26, 2020