Distriktschef, Lantmännen

 • Ansök senast: 12 oktober 2023

Söker du en ny utmaning inom försäljning och trivs i en självgående samt flexibel roll? Är du en skicklig relationsbyggare och har en passion för att göra positivt avtryck inom livsmedelsbranschen? Då kan den spännande rollen som Distriktschef på Lantmännen Cerealia, med varumärket Gooh! i portföljen, vara ditt nästa karriärsteg.

Lantmännen Cerealia’s färdigmatsverksamhet är en dynamisk del av företaget med höga tillväxtambitioner och betydande affärsmöjligheter. Vi fokuserar på att öka tillväxt och lönsamhet inom en bransch som präglas av innovation och ökad konkurrens. Tillsammans förenar vi ett starkt affärsfokus med ett brinnande intresse för människor i syfte att uppnå vår vision; att bli Nordens ledande livsmedelsföretag. Vi är en del av Lantmännen, en stor koncern med verksamhet globalt. Vi inspirerar och lyfter varandra på vägen mot våra mål – och vi vill ha med dig på vår resa!

Det här kommer du att göra

Som Distriktschef är ditt uppdrag att driva och utveckla försäljningen inom färdigmatskategorin hos befintliga och nya kunder för varumärket Gooh!. Din roll innefattar dagliga besök hos dagligvarubutiker inom ditt distrikt, där du tillsammans med våra kunder optimerar lönsamheten i kategorin samtidigt som du fortsätter att bygga varumärkets position på marknaden. Detta gör du genom att presentera och sälja in befintliga såväl som nya produkter ur Gooh!s portfölj, skapa säljfrämjande åtgärder för kategorin samt säkerställer att vi har en relevant och säljande positionering i färdigmatshyllan. Gooh! har funnits på marknaden sedan 2005 och har en stark tillväxt som vi vill fortsätta att driva och utveckla. Till din hjälp har du ett varumärke på tillväxt, kvalitativa produkter, en coachande säljledning och många drivna kollegor.

I din roll har du friheten att arbeta självständigt och ansvara för att planera din egen arbetsdag. Samtidigt är du en del av ett team med kollegor som du samarbetar med på distans och som leds av affärsområdets Regionschef. Du utgår du från ditt hemmakontor med utgångspunkt i antingen Borlänge, Falun, Gävle, Västerås eller Örebro. Även närliggande orter inom distriktet kan vara möjligt.

Kvalifikationer

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Erfarenhet av försäljning eller butiksarbete, med påvisade resultat för hur du har ökat försäljningen av specifika varugrupper genom förändrade arbetssätt eller ombyggnationer i butik
 • Goda kunskaper inom butiksekonomi och god förståelse för hur lönsamhet skapas i butik
 • Goda presentations- och argumentationsfärdigheter
 • God vana i office-paketet, primärt excel och powerpoint
 • Flytande svenska i tal och skrift, samt god förståelse för engelska
 • B-körkort.

Du är:

 • Affärsinriktad och målfokuserad, som brinner för att bidra till att bygga och utveckla distriktet genom distribution samt aktiv försäljning.
 • En person med naturlig fallenhet för att skapa och upprätthålla långsiktiga relationer
 • Organiserad och strukturerad, samtidigt som du är flexibel och positivt inställd när det kommer till att hantera förändringar
 • Driven och uthållig, även när du stöter på hinder kämpar du vidare mot dina mål
 • Självständig samtidigt som du är angelägen om att vara en del av ett prestigelöst och engagerat team.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan – från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter detta intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 12/10. Urval kan komma att ske löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist Malin Johansson,malin.x.johansson@lantmannen.com. Vi ser fram emot din ansökan!

Om företaget

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 60 miljarder SEK på årsbasis. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.

Lantmännen Cerealia är en del av Lantmännens livsmedelsdivision. Vi utvecklar, tillverkar och saluför ett brett sortiment av nyttiga och hälsosamma livsmedel med basen i lokalt odlat spannmål. Vår kärnverksamhet är spannmålsbaserade produkter, inklusive mjöl, müsli, knäckebröd, pasta och pannkakor, men vi tillhandahåller även färdigrätter, vegetariska livsmedel och drycker, och mycket mer. Kungsörnen, AXA, START, FINN CRISP, Amo, Regal, Gooh och GoGreen är exempel på våra varumärken, som har ett gemensamt mål; att göra positiv skillnad inom livsmedel!
Läs mer på www.lantmannencerealia.com.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Lantmännen!