Director Global Compensation & Benefits – BillerudKorsnäs

Vill du gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Vill du bli en del av ett ambitiöst HR-team som utmanar det konventionella? Vi söker nu en Director Global Compensation & Benefits till vårt huvudkontor i Solna.

I rollen som Director Global Compensation & Benefit ansvarar du för koncernens C&B arbete, i enlighet med koncerns strategi, på ett strategiskt, taktiskt och operativt plan avseende policies, processer och årscykler. I rollen ingår att framtidssäkra leveranser genom att arbeta för att processer och rutiner ständigt utvecklas, förbättras och effektiviseras.  Rollen varierar från att innefatta implementering och etablering av processer till att strategiskt säkerställa att koncernen arbetar så effektivt och tydligt som möjligt med ersättningsfrågor för att hålla koncernen attraktiv som arbetsgivare och kostnadseffektiv för våra aktieägare. Rollen innehåller arbete med såväl frågor knutna till tjänstemän som kollektivanställda av såväl operativ som strategisk natur.

Arbetsuppgifter

  • Hantera och supportera genomförandet av samtliga processer inom kompensationsområdet, exempelvis inom jobbvärdering och jobbarkitektur, policies och processer för lön, LTI, STI, pension och försäkringar, förmåner, bilar osv.
  • Förbättra och effektivisera processer inom såväl C&B som lön, samt generellt inom HR området
  • Stötta verksamheten genom att utbilda chefer och HR-medarbetare kring årliga eller i övrigt återkommande processer inom området lön och förmåner
  • Säkerställa att relationer och processer med externa leverantörer fungerar i enlighet med koncernens riktlinjer.
  • Ansvara för att lön- och förmånsrelaterade dokument och riktlinjer hålls uppdaterade.
  • Aktivt deltaga i koncernens digitaliseringsarbete för HR generellt, och för C&B och lön specifikt

Rollen rapporterar till EVP HR och sitter i koncernens globala ledningsgrupp för HR, HRLT. Förutom ett nära samarbete med koncernens HR ansvariga för funktioner och bruk, samt Corporate HR (ex. People Development) så jobbar rollen även tillsammans med Finance, Legal, styrelsens ersättningsutskott, fackliga referensgrupper och externa samarbetspartners för pension, försäkring, förmåner samt tjänste- och förmånsbilar. Director Global C&B ansvarar för ett team av 17 medarbetade varav tre direktrapporterande; en C&B specialist, en lönechef samt en HRIS manager.

Kvalifikationer

-Relevant utbildning (ekonom-, civilekonom-, personalvetarprogrammet eller motsvarande)

-Erfarenhet av arbete inom Compensation & Benefits

-Mycket god förståelse för arbetsvärdering och jobbarkitektur.

-Gedigen erfarenhet av lönekartläggning och lönerevision samt kort och långsiktiga incitamentsprogram

-God förståelse för marknadsanalyser och rapportering till externa benchmark-undersökningar samt interna uppföljningar

-Erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva igenom förbättringsprojekt

-Kunskap inom pension och försäkringar

-Utmärkta kunskaper i Office-paketet med tonvikt på Excel

-Obehindrat uttrycka dig skriftligt och muntligt i svenska och engelska

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du är en person med hög integritet och god analytisk förmåga. Du tar dig gärna an utmaningar och har ett intresse för att driva utveckling och förändring. Du är engagerad, uthållig och målmedveten. Kvalitet och affärsmässighet är något du värderar högt. Folk i din närhet upplever dig som pedagogisk och positiv. Du är trygg i din kommunikation både under presentationer och i relationer. Utöver detta är du strukturerad, noggrann och har ett öga för detaljer.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef och EVP HR, Paulina Ekvall på paulina.ekvall@billerudkorsnas.com eller ansvarig Talent Acquisition Partner, Josefin Ekholmer på josefin.ekholmer@billerudkorsnas.com

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan! Här ansöker du: https://www.billerudkorsnas.se/karriar/jobba-hos-oss/lediga-tjanster/apply?vid=2021-624&lang=sv

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till BillerudKorsnäs!