Corporate Environmental Manager – BillerudKorsnäs

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en mer hållbar framtid?

Vi söker nu efter en Corporate Environmental Manager som kommer ha i uppdrag att driva och leda BillerudKorsnäs miljöarbete tillsammans med bruken och dess miljöfunktioner.

Du kommer att ha en central roll och en stor del av arbetet går ut på att följa upp att vi håller oss inom givna tillstånd samt driva utvecklingen av dessa för att passa företagets övergripande utvecklingsplaner. Du ska känna dig bekväm med att ha kontakt med myndigheter inom miljö och kan bistå organisationen i tillståndsärenden. Delta i branschorganisationssamarbeten och andra samverkansorganisationer avseende miljöfrågor är även något som ingår i tjänsten. Du har en given koppling till bolagets hållbarhetsavdelning som du stöttar med kunskap om verksamhetsperspektivet i bolagets viktiga hållbarhetsstrategiska arbete.

 

Du kommer även ha ett ansvar för att ta fram data och information till koncernens årliga miljöredovisning och för att löpande hålla medlemmar ur ledningsgruppen informerade om status på miljöarbetet. Du ingår i ett centralt team med specialister vars roller jobbar nära varandra.

 

Bolagets nuvarande Corporate Environmental Manager går i pension varav vi söker en ny kollega. Placeringsort för rollen är på något av våra bruk i Karlsborg, Gävle, Frövi, Skärblacka eller Gruvön alternativt på vårt huvudkontor i Solna. Resor i tjänsten förekommer regelbundet.

Kvalifikationer

Vi söker efter dig med gedigen kunskap inom området och du har många års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har en universitet- eller högskoleutbildning inom relevant område. Viktiga kompetensområden är; kunskap inom miljörelaterade frågor så som t.ex. vattenrening och utsläpp till vatten, avfalls- och biproduktshantering, utsläpp till luft, kemikaliehantering. Tidigare erfarenheter från miljöarbete inom vår bransch är meriterande.

Personliga egenskaper

Du är en person som har lätt för att nå fram med din kommunikation till andra människor, kan se uppgifter från ett helhetsperspektiv, har en hög integritet och är strukturerad. Du kommer att trivas hos oss om du delar vår värdegrund, att ta ansvar, samarbeta, tänka nytt och skapa värde. Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, värderingar och förmåga att nå resultat.

Kontakta oss

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Sofia Hidén, Director ESQ sofia.hiden@billrudkorsnas.com

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-17

Här ansöker du: https://www.billerudkorsnas.se/karriar/jobba-hos-oss/lediga-tjanster/apply?vid=2021-715&lang=sv

Då 4potentials och BillerudKorsnäs har ett mycket bra samarbete kan du alltid ange att du såg jobbet via 4potentials. Du kan även passa på att söka till 4potentials om du söker arbete. Vi har ett nära samarbete med BillerudKorsnäs och andra företag. Vi kan starkt rekommendera BillerudKorsnäs

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till BillerudKorsnäs!