Controlling & Project Manager lnhouse Brands  – Axbeautyhouse

Är du nyutexaminerad eller bara arbetat något eller några år – då finns det en mycket spännande utmaning som controller inom Axbeautyhouse!

Axbeautyhouse är en fristående inköpsenhet som ansvarar för att skapa ett kommersiellt skönhetserbjudande åt ÅHLÉNS och KICKS!
Axbeautyhouse är en plattform för att långsiktigt utveckla skönhetsaffären inom Axel Johnson koncernen och möjliggör nya satsningar för möta dagens och morgondagens skönhetskunder. Enheten har ca 80 medarbetare och är placerad på ett kontor vid Klarabergsviadukten i Stockholm City. 

Vad Axbeautyhouse erbjuder dig

I rollen som Controlling & Project Manager kommer du arbeta med djup finansiell analys för att driva bolagens affärsstyrning och lönsamhet. Du kommer att leda och driva en mängd spännande projekt, både inom Inhouse Brands (Private Label) teamet såväl som tvärfunktionella team inom exempelvis Axbeautyhouse, säljorganisation, supply chain m fl, där det läggs stor vikt vid eget initiativ och driv samt en vilja och brinnande intresse för att se affären.

Du får möjlighet till stort eget ansvar och att arbeta självgående och växa i din roll. Vi söker dig som har erfarenhet av Business Controlling men framförallt har ett starkt driv, vilja och intresse av att få en betydande roll i bolagets förändringsresa med ett ökat finansiellt fokus och där du kommer driva en mängd intressanta krossfunktionella projekt.

Du är personen som vill vara med och ta organisationen till nya nivåer genom att våga gå före och komma med nya idéer – samtidigt som du är en operativ stjärna som alltid levererar.

Det är en mycket intressant roll där du har har stort ansvar för:

–  Business controlling, inkluderar P&L-ansvar. Du kommer att samarbeta med finans, ekonomiavdelningen och inköpsorganisationen. 80% av din tid agerar du som Business Controller. 

–  Analys av kategoriutveckling med fokus på kategorisegment. Du kommer genomföra analyser av kategori- och varumärkesutveckling med fokus på omsättning och lönsamhet 

–  Driva analys, slutsats och rekommendationer för sortimentseffektivitet utifrån omsättnings- och lönsamhetsmål.

–  Utveckla och sätt upp process för att stärka finansiell fokus i verksamheten

–  Löpande förbereda och presentera för teamet, marknadsavdelningen och andra avdelningar

–  Säkerställa affärsdrivande finansiella rapporter / verktyg för verksamheten

–  Stötta, analysera och utveckla återkommande kommersiell aktivering för att förbättra utfall på våra kampanjer (ex. jul, rea, sol, kampanj) samt driva fram åtgärdsförslag.

–  Budgetarbete i linje med bolagens budgetprocesser.

–  Drivande i Supplier reviews, säkra underlag och analyser inför förhandlingar med produktleverantörer

–  Prognostiseringar – Försäljning & lager

–  Agera projektledare gentemot övriga avdelningar och funktioner i bl.a. produktutvecklingsprojekt och övriga tvärfunktionella project och processer.

–  Analysera och vara delaktig i alla varumärkens kampanjplaner. 

–  Stötta Space Planners och produktchefer med lönsamhetsanalyser och rekommendationer, bl.a. inför orderläggning av produkter hos leverantör.

Inhouse Brands Axbeautyhouse är ett av få bolag i Sverige där du kan få chansen att ansvara för hela kedjan i utvecklingen av skönhetsprodukter

 

Det här tror vi att du har: 

–  En akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande eftergymnasial utbildning

– Du kan ha arbetat något år eller flera år. Det viktigaste i denna roll är att du är extremt driven och analytisk.

–  Ca 1-3 års arbetslivserfarenhet från Business Controlling eller liknande tjänst

–  En hög systemkompetens, en god förståelse för redovisningens grunder och är en van användare av Excel och Power-Point. Det är meriterande att ha arbetat med Power BI.

Personliga egenskaper

Som person är du analytiskt lagd med en god förståelse för helheten. Din pedagogiska fallenhet gör att du kan förklara komplex information på ett förståeligt sätt. Vi ser gärna att du är en driven, nyfiken, prestigelös och förändringsbenägen person som trivs i en händelserik miljö där du är med och påverkar.

Du är strukturerad och har förmågan att i rollen som projektledare driva och hantera många utvecklingsprojekt samtidigt. Organisationen är platt och snabbrörlig så vi räknar med att du tar tycker om att driva egna initiativ och finner det naturligt att kommunicera på alla nivåer i företaget.

 

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök senast 5:e april via ”runda ansökningsknapparna” på denna sida.

På sista sidan i databasen bifogar du CV. Vi önskar inget personligt brev.

Ange Controlling & Project Manager Inhouse Brands  – Axbeautyhouse i databasen på första sidan när du ansöker. 

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

 

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.