Controller – ett drömjobb på Gotland

SCIENCE PARK GOTLAND SÖKER VERKSAMHETSCONTROLLER

Är du en stabil lagspelare som vill bidra till Gotlands utveckling? En stjärna på Excel som gillar ordning och reda, dessutom i en miljö som är utvecklande och stimulerande? Nu söker vi en verksamhetscontroller som kan hantera både projektredovisning och budgetuppföljning. Kanske är det du?

Science Park Gotland, som är ett stabil organisation med en fantastisk erfaren och talangfull ledare, Julius Bengtsson,  hjälper gotländska startups att förverkliga sina affärsidéer. Framförallt genom våra två inkubatorprogram SPG Startup och SPG Summit där vi förser dem med kunskap, kapital, kontor och kontakter, men också genom att driva utvalda projekt. Vi investerar dessutom i gotländska företag i olika skeden genom vårt helägda dotterbolag RegionInvest Gotland. Du kommer till ett företag som sitter i magiska lokaler, nära havet och där kollegorna är några av de mest talangfulla du kan möta.

Din utmaning

I rollen som verksamhetscontroller hos oss ingår bland annat:

  • Stöd till verksamhetsledare i finansieringsfrågor och frågor av annan ekonomisk karaktär. Budgetarbete med löpande uppföljning och avvikelserapportering.
  • Projektrapportering och redovisning för verksamhetens samtliga projekt samt löpande projektuppföljning.
  • Stöd till verksamhetsledare i förberedande och genomförande av styrelsemöten samt ansvara för dokumentation.
  • Ansvar för frågor inom HR, upphandling, försäkringar och sekretessfrågor.

Det här är du

För att trivas hos oss behöver du tycka om ett högt tempo med varierande uppgifter som utgår från verksamhetens uppdrag.

I rollen som verksamhetscontroller behöver du ha en naturlig fallenhet för siffror och ekonomi och förmågan att på ett enkelt sätt förklara logiken mellan ekonomi och vad som sker i verksamheten.

Vi ser gärna att du som söker uppfyller flera av önskemålen nedan:

  • Har relevant högskoleutbildning eller motsvarande.
  • Har erfarenhet av redovisning, ekonomi- och budgetarbete
  • Du är extremt duktig på excel
  • Trivs med struktur och har lätt att skapa struktur i komplexa situationer.
  • Erfarenhet av projektfinansiering från till exempel Tillväxtverket.
  • Erfarenhet från att ha arbetat stödjande med styrelsearbete i någon form.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med provanställning om sex månader. Du erbjuds marknadsmässig ersättning.

Hur du ansöker

Är du vår nya kollega? Sök så snart du har möjlighet, urvalsprocessen sker löpande. Du söker tjänsten genom att mejla CV och personligt brev till VD julius.bengtsson@scienceparkgotland.se.

I den här rekryteringen samarbetar Science Park med 4potentials – men du ansöker direkt till VD på Science Park.

Varför skall du ansöka enligt 4potentials?

För den som är ekonom och har en akademisk examen och en god analytisk förmåga är detta ett drömjobb. Organisationen är hela tiden i utveckling och du kommer ha extremt roligt på arbetet. Att du sedan kommer till ett fantastiskt kontor med inspirerande och kompetenta kollegor gör att du hela tiden utvecklas.

Nätverkandet och möjligheterna att få insyn och kunskap om startups och företag gör att du kommer ha ett intressant arbete.

Den marknadsmässiga ersättningen, professionalismen som finns och att du får chansen att arbeta med andra supertalanger gör att du såklart skall ansöka.

Att det sedan ligger på Gotland som är Sveriges bästa plats att bo på gör det inte sämre. Sommaren är redan här. På lunchen tar du en promenad med en av världens främsta ledare för denna typer av verksamheter. Julius (bild nedan) har inte bara utvecklat Science Park utan han har gjort Gotland mycket större. Hans ledarskap är genuint, ödmjukt och med hans analytiska och framsynta ledarskap möts du av en chef som kommer utveckla dig som medarbetare. 

Ansök idag! Lycka till /Fredrik på 4potentials Executive Search

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Science Park Gotland!