Compliance Controller på Lantmännen Biorefineries

I februari 2020 bildades Lantmännen Biorefineries av Lantmännens bolag Reppe, Agroetanol och Oats med syfte att skapa en sammanhållen affär inom bioraffinering. Processerna som bedrivs på de tre producerande anläggningarna består av att ur spannmålsråvara utvinna högvärdiga produkter som går till ett flertal olika tillämpningsområden inom livsmedel, biokomponenter och foder.

I en av anläggningarna har vi sedan 20 år utvunnit vegetabiliska proteiner från den svenska åkermarken. I en annan har vi under lika lång tid producerat ett biodrivmedel av spannmål och livsmedelsrester med världsledande klimatprestanda. I den tredje utvinns avancerade hälsofrämjande livsmedelsingredienser från havre.

Vår tillväxtresa fortsätter med nya investeringar i gröna proteiner. Du kan läsa mer här: Miljardinvestering gör Lantmännen unikt i norra Europa

 

Vi söker nu en Compliance controller som tillsammans med teamet på ekonomiavdelningen vill ta ansvar för organisationens motpartskontroller och riskhantering. Har du tidigare erfarenhet från att arbeta med dessa frågor och trivs i en dynamisk och händelserik miljö? Vill du samtidigt bidra till ett bättre resursutnyttjande och ett mer hållbart samhälle då kan det vara dig vi söker!

Det här kommer du att göra

I rollen som Compliance controller kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att säkerställa en korrekt efterlevnad av Lantmännens riktlinjer och direktiv, såväl som att stötta i det löpande dagliga arbetet kring bland annat avtalsfrågor, tex kreditbedömningar. Du bidrar aktivt till utveckling av våra administrativa processer samt tar ansvar för intern kontroll och t ex attest- och delegationsordning.

Du kommer att vara en del av ekonomiavdelningen på Lantmännen Biorefineries och tillsammans med teamet ansvarar du för arbetet för samtliga bolag inom organisationen. Ekonomiavdelningens uppdrag innebär ett fortlöpande arbete med att modernisera och effektivisera arbetssätt med rätt systemstöd genom översyn av rutiner och processer för att möjliggöra ett större fokus på framåtsyftande analyser och kvalitativa beslutsunderlag. Här kommer ditt förhållningssätt till ständiga förbättringar att vara av stor vikt.

I rollen ingår även att stötta Finance Manager i frågor som rör bland annat försäkringar och bankgarantier.

Tjänsten är placerad vid någon av våra anläggningar som finns i Norrköping, Kimstad, Lidköping och Stockholm. Du har mycket kontakt internt med våra affärsområden, ekonomiadministration såväl som Lantmännens centrala funktioner.

Kvalifikationer – det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Erfarenhet av att arbeta med compliance och frågor inom intern kontroll. Det är meriterande om du har en bakgrund inom affärsjuridik
  • En akademisk utbildning inom juridik och/eller ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Mycket goda kunskaper i tal som skrift i svenska och engelska.

Du är:

  • Strukturerad, kvalitetsorienterad och har stor integritet
  • Duktig på att kommunicera och förstår vikten av god kommunikation och ett gott samarbete.
  • Trygg i din förmåga och bekväm att agera, prioritera och ta beslut inom ditt arbetsområde.
  • Lösningsorienterad med en förmåga att se möjligheter och involvera andra för att lösa problem
  • Har utgångspunkten i LEAN administration
  • Du delar våra värderingar – öppenhet, helhetssyn och handlingskraft och vårt löfte, att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen Biorefineries är en innovationsdriven organisation som ständigt söker nya lösningar som leder fram till en grönare framtid. Vi är drivna, passionerade och nyfikna. Tillsammans med oss får du möjligheten att påverka och skapa lösningar för ett mer hållbart samhälle. Samt att du kommer inneha alla fördelar som följer med att vara en del av Lantmännens stora jordbrukskooperativ.

 

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansök redan idag. I rekryteringsprocessen ingår både tester, intervjuer och som slutkandidat kommer det att genomföras drogtest samt bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval så tveka inte med att lämna in din ansökan.

Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Tobias Hermansson, HR Manager Lantmännen Biorefineries tobias.hermansson@lantmannen.com

HÄR ANSÖKER DU: Sök jobbet Compliance Controller hos Lantmännen Biorefineries | Jobylon

Om företaget

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 19 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 55 miljarder SEK på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord. www.lantmannen.se.

Lantmännen Biorefineries är Sveriges enda storskaliga bioraffinaderier med siter i Norrköping och Lidköping. Vi är den störsa nationella producenten av spannmålsbaserad etanol samt en av de största tillverkarna av dryckessprit, foder och livsmedelsingredienser. Vi har en hög hållbarhetsprofil och är en viktig aktör i omställningen till ett klimatsmart samhälle. Vi är ca 200 medarbetare och omsätter ca 2,5 miljarder kr.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!