Commercial Product Manager – RCO Security

RCO Security söker en Commercial Product Manager, rollen är ny och en satsning i RCOs fortsatta tillväxtresa. Du kommer tillsammans med teknisk produktchef, och i nära samarbete med sälj och marknad, driva en proaktiv och analysorienterad produktagenda med syfte att skapa tillväxt och lönsamhet för RCO-gruppen.

RCO Security erbjuder smarta och säkra lösningar för en trygg och smidig vardag. RCO ägs av Novax, som är en del av Axel Johnsson koncernen. Nyligen genomfördes förvärvet av DinBox och inom Novax-gruppen finns även ägande i de digitala accessplattformarna Accessy och Unloc.

Vad RCO Security erbjuder dig

RCO utvecklas ständigt och är på en spännande förändringsresa, vilket även ger dig möjligheten att vara med och påverka såväl arbetssätt som arbetsmiljö. I tjänsten som Commercial Product Manager har du stort förtroende i organisationen och ges utrymme för att ta egna initiativ. På RCO är det viktigt att medarbetarna trivs och det läggs stor vikt på kontinuerlig arbetsplatsutveckling.

I ditt arbete kommer följande att ingå:

  • Kommersiellt ansvarig för RCO-gruppens produktportfölj och ytterst ansvarig för kommersiella aspekter såsom t.ex. prissättning, paketering och erbjudanden.
  • Ansvar för att tillsammans med utveckling sätta produktstrategin och att driva den kommersiella planen på kort och lång sikt
  • Affärsutveckling och framtagande av nya tjänster, paketeringar och erbjudanden anpassade efter kundens behov.
  • Uppföljning, analys och åtgärdsplanering vid eventuella avvikelser kring försäljning, omsättning och lönsamhet
  • Konkurrent- och marknadsbevakning av priser/prismodeller, paketeringar, kampanjer, trender.
  • Kanalstrategi/go-to-market och varumärkes-/marknadspositionering; kundinsikt/kundlivscykelanalys

Du tillhör enheten Affärsutveckling och rapporterar till bolagets Affärsutvecklingschef. Huvudkontor i Järfälla med möjlighet att delvis jobba på kontor i Stockholms innerstad.

Det här tror vi att du har…

  • 3-7 års erfarenhet från produktchefsroll eller liknande (produktledning, affärsutveckling, försäljning och/eller marknadsföring) i teknikorienterad verksamhet.
  • Högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi, marknad, teknik eller likvärdig utbildning är meriterande.
  • Erfarenhet från säkerhetsbranschen är meriterande

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du har en prestigelös och lösningsorienterad attityd samt en förmåga att snabbt sätta dig in i nya frågeställningar och projekt. För att trivas i rollen krävs att du gillar att jobba både operativt och strategiskt Du är initiativtagande och trivs med att ta stort ansvar för ditt arbete samt är effektiv i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att hantera många kontaktytor.

RCO Security

Med sina smarta och säkra lösningar skapar RCO Security en trygg och smidig vardag. I nära samarbete med sina kunder, partners och användare utvecklar de framtidens larm- och passersystem för den moderna, tillgängliga och digitala fastigheten. Bolaget grundades 1976 och har etablerat sig som en ledande leverantör på den nordiska marknaden. Idag är RCO på en spännande tillväxtresa och finns representerat i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Järfälla i Stockholm och där utvecklas samt tillverkas även alla produkter. Sammanlagt har RCO ca 90 medarbetare fördelade på Sverige, Finland och Norge där merparten arbetar i Sverige. RCO Security omsatte 2019 ca 268 mkr och har under de senaste åren uppvisat kraftig tillväxt. RCO Security ägs till 100 procent av Novax, som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB.

RCO Security har nyligen förvärvat DinBox, Sveriges största leverantör av digitala och analoga fastighetsboxar. Bolaget har drygt 20 anställda med kontor i centrala Stockholm och en produktions- och lageranläggning i Spånga norr om Stockholm.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen till höger. I den här rekryteringen samarbetar RCO med 4potentials. Har du frågor är du välkommen att kontakta Sofie Selin sofie@4potentials.com som är ansvariga rekryterare för denna tjänst.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.