Commercial Product Manager till ESSVE i Stockholm

Vill du arbeta för en marknadsledande leverantör som ett flertal gånger tagit med banbrytande metoder till den nordiska marknaden? Brinner du för produktutveckling och är duktig på att identifiera behov och se potential? Kanske är du en person med god känsla för struktur och ser till att få saker gjorda. Då kan rollen som Commercial Product Manager på ESSVE vara en spännande jobbmöjlighet för dig!

sss
Om rollen

Rollen tillhör avdelningen ESSVE Fasteners tillsammans med Product Marketing Manager, Commercial Product Manager och Produktkoordinator. Rollen rapporterar operativt till Product Marketing Manager. I rollen så innebär det att man har en mängd olika kontaktytor internt med sälj, inköp, business controlling, IT, kunder, slutförbrukare så som snickare/hantverkare och även leverantörer/tillverkare.

Rollen som Commercial Product Manager har placeringsort i Kista och innefattar dels ett fullt kommersiellt- och utvecklingsansvar för ett antal delsortiment och produktkategorier. Du har även ansvar för den dagliga driften av flera delsortiment. Du kommer även agera som kravställare för utvecklingsprojekt inom utvalda kategorier och är bär ansvar för framgångsrika lanseringar och aktivering av produkter under dess livscykel hos säljbolagen inom ESSVE.
vvv

Dina ansvarsområden

Tillsammans med din goda affärsförståelse och känsla för struktur kommer du ta fram en kategoriplan med ansvar för utvecklingen av erbjudandet inom utvalda kategorier utifrån kunderbjudande. Du ansvarar för kategorins lönsamhet och omsättningsutveckling.
Du kommer även utföra konkurrent-, trend- och kundbevakning, samt noggrant följa ESSVEs potential inom detta.

I rollen som Commercial Product Manager kommer du också sammanställa behov i samråd med utpekade kontakter i respektive säljbolag och ta fram beslutsmaterial för att fastställa utvecklingsplan. Du kommer även att agera som huvudprojektledare och beställare för produktframtagnings- och produktutvecklingsprojekt inom utvalda kategorier där fokus är på produktprestanda, tidplan och kostnader.

Du har ett eget ansvar att arbeta utifrån ESSVEs värderingar. I ansvaret ingår att hålla sig informerad samt följa företagets riktlinjer och identifiera arbetssätt genom att söka information på Intranät och i verksamhetssystem. Vi ser att du arbetar målinriktat och bidra till att ständigt förbättra verksamhet och resultat. I förbättringsarbetet innebär det att säkerställa att lämplig produkt kompetens finns genom att utbilda och utveckla personal.
nnn

Dina ansvarområden omfattar även:

 • I samråd med kvalitetsansvarig definiera specifikationer och funktionskrav för inköp. Ytterst ansvarig för att definiera produktkvalitet.
 • Leda produktlanseringar med fullt ansvar för framgångsrika lanseringar på alla marknader utifrån produkterbjudande, tidsplan och budget i samarbete med marknads- och säljorganisationer.
 • Ansvara för att säkerställa att lämplig produktkompetens finns inom ESSVE genom att utbilda och utveckla personal.
 • Utveckla och upprätta prissättning i samråd med säljbolagen i samband med lansering av nya produkter.
 • Vara aktiv i löpande prisrevideringsprocess för att säkerställa lönsamhet och konkurrenskraft inom kategorin.
 • Definierar vilken intern och extern produkt- och artikelinformation som ska finnas tillgänglig för produkter inom kategorin.
 • Kontaktperson för produktrelaterade frågor inom sina produktkategorier och ser till att rätt person inom ESSVE Produkter får frågan om den behöver eskaleras till Teknisk expert på ESSVE TECH.

 nn
Krav på rollen

 • Högskoleexamen inom teknik eller ekonomi eller motsvarande förvärvad kompetens.
 • Goda kunskaper inom MS Office inklusive Excel.
 • Erfarenhet av kategoristyrning/inköp eller teknisk försäljning/marknad.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Flytande på engelska i skrift och tal.
 • B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet som produktchef eller försäljningschef. För oss är det även viktigt att du har en god affärsförståelse och ett genuint intresse av ESSVEs produktsortiment och applikationer.

nnn
Personliga egenskaper

Vi ser att du är en driven och affärsinriktad person som är lösningsorienterad. Vi ser att du trivs i att vara självgående och är strukturerad i ditt arbetssätt. Du besitter en hög analytisk förmåga och både förstår samt hanterar data mycket väl.


Har vi fångat ditt intresse? – Ansök via de runda knapparna bredvid annonsen!

Du ansöker via vårt rekryteringssystem och anger ”Commercial Product Manager ESSVE i Stockholm” på första sidan när du ansöker. Om du har några frågor så är du välkommen att mejla till: lisa.karlbom@4potentials.com. Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför skicka in din ansökan redan idag!
nnn

Om ESSVE

ESSVE är en marknadsledande leverantör av skruv och infästning som försett den nordiska marknaden med produkter sedan 1970. ESSVE står för kvalitet och innovation och har flera gånger tagit banbrytande innovationer till marknaden. All utveckling sker i nära samarbete med nordiska hantverkare vilket leder till att ESSVE toppar listor över starkaste varumärken i branschen år efter år.

ESSVE har ca 200 anställde med egna kontor i 10 länder i Europa och Asien. Bolaget har vuxit snabbt sedan 2012 och går från att vara ett skandinaviskt varumärke till att växa globalt. Omsättningen är idag 1 miljard SEK.

ESSVEs framgång bygger på en unik företagskultur och samspelet mellan människorna som arbetar där. Det är en platt organisation med beslutsvägar och alla medarbetare är viktiga för företagets utveckling. ESSVE grundades 1970 och har rötterna i den svenska entreprenörs- och innovationstraditionen, huvudkontoret är placerat i Kista.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.