Business Controller – Axbeautyhouse

Axbeautyhouse är en fristående inköpsenhet som ansvarar för att skapa ett kommersiellt skönhetserbjudande åt ÅHLÉNS och KICKS!

Axbeautyhouse är en plattform för att långsiktigt utveckla skönhetsaffären inom Axel Johnson koncernen och möjliggör nya satsningar för möta dagens och morgondagens skönhetskunder. Enheten har ca 80 medarbetare och är placerad på ett kontor vid Klarabergsviadukten i Stockholm City. 

Axbeautyhouse – fantastisk organisation inom Axel Johnson koncernen

Axbeautyhouse söker en driven Business Controller som kommer att jobba tätt med den kommersiella organisationen. I rollen som Business Controller kommer du arbeta med djup finansiell analys för att driva bolagens affärsstyrning och lönsamhet. Vi söker dig som har erfarenhet av Business Controlling, gärna inom FMCG eller retail, men framförallt har ett starkt driv, vilja och intresse av att få en betydande roll i bolagets förändringsresa med ett ökat finansiellt fokus.

Du är personen som vill vara med och ta organisationen till nya nivåer genom att våga gå före och komma med nya idéer – samtidigt som du är en operativ stjärna som alltid levererar.

I ditt arbete kommer följande att ingå:

 • Ansvar för bolagets business controlling. Du kommer att samarbeta med ekonomiavdelningen och inköpsorganisationen.
 • Analys av kategoriutveckling med fokus på kategoridrivare per kategorisegment med syfte att säkerställa omsättnings och lönsamhetsmål.
 • Driva analys, slutsats och rekommendationer för sortimentseffektivitet utifrån omsättnings- och lönsamhetsmål. Genom att identifiera förbättringsområden och åtgärdsförslag för försäljning, inköp och våra KPIer.
 • Utveckla och sätt upp process för att stärka finansiell fokus i verksamheten
 • Löpande förbereda och presentera för inköpsorganisationen
 • Säkerställa affärsdrivande finansiella rapporter / verktyg för verksamheten
 • Stötta, analysera och utveckla återkommande kommersiell aktivering för att förbättra utfall på våra kampanjer (ex. jul, rea, sol, kampanj) samt driva fram åtgärdsförslag.
 • Budgetarbete i linje med bolagens budgetprocesser

Rollen rapporterar till Business & Commercial Controlling Manager som är en driven och trygg ledare. Ni kommer arbeta mycket tillsammans och chefen kommer ge dig och teamet ett stort ansvar. Du kommer utvecklas, ha roligt, få stort ansvar och variation i ditt arbete.

Det här tror vi att du har…

 • En akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande eftergymnasial utbildning
 • Några års arbetslivserfarenhet från Business Controlling eller liknande tjänst
 • En hög systemkompetens, en god förståelse för redovisningens grunder och är en van användare av Excel och Power-Point samt talar och skriver flytande svenska.

Personliga egenskaper

Som person är du analytiskt lagd med en god förståelse för helheten. Din pedagogiska fallenhet gör att du kan förklara komplex information på ett förståeligt sätt. Vi ser gärna att du är en mogen, driven, nyfiken, prestigelös och förändringsbenägen person som trivs i en händelserik miljö där du är med och påverkar. Organisationen är platt och snabbrörlig så vi räknar med att du tar tycker om att driva egna initiativ och finner det naturligt att kommunicera på alla nivåer i företaget.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen till höger.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

 

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.