Anläggningschef Visby Airport

Är du redo för ett nytt, spännande och utvecklande arbete? Då ska du söka rollen som anläggningschef hos oss på Visby Airport!

Vi erbjuder ett omväxlande arbete med uppgifter som spänner sig över ett brett tekniskt område med stor komplexitet av varierande infrastrukturfrågor. Du får möjlighet att arbeta med trevliga och kompetenta kollegor på en av Gotlands mest attraktiva arbetsplatser samt bidra till flygplatsens utveckling och göra Visby Airport redo för Sveriges första elflyglinje!

DINA UTMANINGAR I ROLLEN SOM ANLÄGGNINGSCHEF
Du ansvarar för flygplatsens infrastruktur såsom byggnader, banor och teknik, från det lilla till det stora – alla tillgångar som hör till flygplatsen ligger under ditt ansvar. Du tar fram förvaltningsplaner, samordnar flygplatsens portföljarbete samt ser till att våra underhållsplaner följs. Dina uppgifter inbegriper både en strategisk samt operativ utmaning och du arbetar såväl med ständiga kvalitativa förbättringsprocesser, daglig drift samt verksamhetsplanering.

Du jobbar i en processorienterad verksamhet och leder olika utvecklingsprojekt, sitter med i ledningsgruppen samt deltar i projektmöten. Tillsammans med både ledningsgrupp och driftverksamheten ser du till att vi når högt ställda mål genom att driva den långsiktiga planeringen för utrustning och anläggningar. Du följer upp förvaltnings- och underhållsplaner för flygplatsens anläggningar som exempelvis byggnader, rullbana samt system med målet att kunna driva en väl fungerande flygplats. Budget, upphandling, teknisk projektledning, större och mindre entreprenader, leverantörskontakter samt konkreta tekniska utmaningar är delar som ingår i rollen.

I din roll som anläggningschef kommer du också att stå som ansvarig på flygplatsens certifikat, som underhållsansvarig sk. Maintanance Manager. Du kommer i rollen att medverka vid myndighetstillsyn och ansvara för att flygplatsens anläggningar uppfyller gällande regelverk.

 

VEM SÖKER VI OCH VARFÖR ÄR DET EN INTRESSANT ROLL?
Vi söker dig som har relevant examen från högskola/universitet eller förvärvade kunskaper på annat sätt. Du har erfarenhet av projektledning, upphandling och entreprenader. Eftersom förändring och utveckling sker i driftmiljö behöver du ha förmåga att lösa komplexa tekniska problem, vara en god planerare samt arbeta strukturerat. Du har god administrativ förmåga och kunskap om fastigheter, el och system.

Du tar egna initiativ och söker nya perspektiv och idéer för att vidareutveckla vår verksamhet.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara självgående, initiativtagande samt ha god förmåga att samarbeta med andra. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska i tal och skrift. Du behöver ha körkort för att kunna ta dig an tjänsten.

På Visby Airport får du möjlighet att utvecklas och vara med på en spännande resa mot ett fossilfritt flyg och Sveriges första elflyglinje! Flygplatsen med hjärta, strax norr om Visby – på Gotland – en av världens finaste platser att bo och arbeta på.

Vi erbjuder heltidsanställning med tillsvidareanställning. Vi ser gärna att sökande kan tillträda under hösten 2021 eller senast våren 2022. Du kommer samarbeta med och rapportera till en fantastisk ledare, Gunnar Jonasson, flygplatschef. Din arbetsplats ligger strax norr om Visby på flygplatsen där kommer arbeta med många fantastiska, trevliga och kompetenta kollegor!

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.  Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Välkommen med din ansökan!

 

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast 16 september 2021.
Här ansöker du: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=187&departmentId=7490&ProjectId=196988&MediaId=5

Då Swedavia samarbetar med 4potentials i denna tjänst får du gärna ange att du tagit del av rollen via 4potentials. Stort lycka till med din ansökan!

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.  

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till uppdragsgivaren!