Almi söker analytiker – sista ansökningsdag var 31/1

Gillar du siffror och att analysera data? Kan du bryta ner ett till synes komplext underlag och identifiera dess väsentliga underliggande egenskaper? Är du intresserad av företagande och entreprenörskap? Bli analytiker! Almi är en talangfull arbetsgivare som förutom att vara ett Karriärföretag även är topprankade på 4potentials talanglista. 

 

Uppdraget

Det främsta uppdraget är att samla in, bearbeta, analysera och tolka data. I rollen ingår även att förbereda och genomföra planerade kvalitativa och kvantitativa undersökningar och studier samt medverka i att ta fram underlag för presentation av resultat.

Du förväntas bland annat att:

 • Förbereda underlag för kunddatafilosofi
 • Förbereda underlag för kunddatasystem
 • Kategorisera och sortera insamlad data
 • Analysera och tolka insamlad data
 • Förbereda underlag för rapporter/sammanställningar av insamlad data
 • Förbereda underlag för kvantitativa och kvalitativa analyser
 • Förbereda underlag för att identifiera gap i insamlad data
 • Genomföra utredningar och medverka i att ta fram nytt dataunderlag

Din profil

Vi söker dig med tydligt självledarskap och förmåga att hantera individuella uppgifter såväl som uppgifter i grupp. Bland dina egenskaper märks viljan att anstränga dig lite extra, möta förändring med entusiasm, lösningsinriktad oavsett korta eller långa perspektiv, road av såväl komplexa som mer detaljinriktade projekt. Du kombinerar med lätthet nyfikenhet och stor arbetskapacitet med en ödmjuk och lyhörd attityd.

Du har ett stort intresse för entreprenörskap och företagsamhet med särskilt fokus på små- och medelstora företag. Du har ett samhällsengagemang och vill utveckla din förståelse av och bidra till deras hållbara tillväxt. Du vill vidare medverka till att flytta fram positionerna för kvinnliga entreprenörer i svenskt näringsliv såväl som för entreprenörer med utländsk bakgrund.

 

 • Du har sannolikt viss arbetslivserfarenhet som analytiker från bank, investeringsverksamhet eller annan finansiell rådgivning.
 • Du har en examen inom matematik, industriell ekonomi, IT eller statistik.
 • Du är noggrann, har en utmärkt analytisk förmåga, hög leveransförmåga samt god kommunikationsförmåga i tal och skrift.

Frågor? Kontakta oss via vendela.barck@almi.se

Ansök senast 31/1

Här ansöker du idag! Analytiker – almi

Ett bra tips är att i din LinkedIn profil ange om du exempelvis är medlem i 4potentials – då vi har ett fint samarbete med Almi. Vill du bli medlem i 4potentials också – ansök här https://4potentials.se/apply/
..och ange Almi som favoritföretag.

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetens, samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt.

På Almi värdesätter vi olikheter, varav vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Om Almi

På Almi är vi cirka 500 medarbetare som finns på ett fyrtiotal orter över hela landet. Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder affärsutveckling och lån till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen över hela landet. Läs mer om Almi på www.almi.se

 

Placeringsort: Stockholm (en del resor inom Sverige).

Anställningsform: Tillsvidare med sex månader provanställning

En bakgrundskontroll genomförs på slutkandidaten.

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Ansök direkt till Almi!