Agent – Spring Media

Hej,

Tobias heter jag och är VD på Spring Media, en snabbväxande agentur inom sportmediarättigheter, tv-produktion och digitala tjänster. Förra året blev vi utsedda till Gasell av Dagens Industri. Vi är entreprenörer inom sportvärlden och finner potentialen i events, ligor och lag, för oss är de tillgångar vi kan hjälpa utveckla och förädla. Exempel på det i Sverige är Damallsvenskan och Elitserien i Speedway.

Huvuddelen av vår verksamhet däremot utgörs av ansvar för internationella rättigheter som distribution av OS i Centralasien, samt kval till Europa- och Champions League. Vi är ett verkligt globalt bolag med kontor förutom i Stockholm i Hamburg, Mexiko City och Astana. Det speglas även i våra anställda. Hos oss träffar du kollegor från Syrien, Filippinerna, Mexiko, Kazakstan, Montenegro och Sverige.

Vi fortsätter expandera, senast genom ett förvärv i Lettland, vi har precis anställt en trainee via 4potentials och är nu på jakt efter en till!

Rollen som Agent

Rollen som agent handlar om att identifiera affärsmöjligheter och kommersialisera sporträttigheter världen över. Agent i den här branschen är traditionellt något man blir först efter många år, efter att ha odlat sitt kontaktnät över tid och lärt sig branschens dynamik. Det är något jag vill utmana och söker dig som har potential att redan efter ett år bli en spelare på marknaden.

Mitt upplägg för att du ska kunna kliva in i detta bygger på två delar. Första halvåret hos oss kommer du få arbeta inom vår enhet Operations och Produktion. Där lär du dig allt om hur vi producerar samt koordinerar evenemang, för visning på TV-kanaler runt om i världen eller på våra egna digitala plattformar. Andra halvåret går du jämsides en av våra seniora grundare och lär dig hantverket kring rättigheter. Spring Media är en nytänkare i branschen vilket även det här upplägget är, något jag ser stor potential i. Men det kräver också mycket av dig – allra viktigast är din attityd och drivkraft, men givetvis även att du har ett stort sportintresse och arbetar på ett engagerat sätt!

Rollen erbjuder mycket i termer av både personlig- och professionell utveckling, du kommer att lära dig massor på kort tid.

Vad krävs

För att lyckas som agent behöver du primärt tre egenskaper: street-smartness, förmåga att se komplexa samband samt en säljådra med fokus på att bygga relationer. På fältet kommer du att tävla mot världens bästa inom dessa områden vilket sätter ribban för dig. Så vi ser gärna att du är en tävlings- och målinriktad person som är orädd och inte ryggar tillbaka varken för nya situationer eller att ta initiativ. Därför tror vi att du är nyfiken, självgående och har lätt för att anpassa dig till olika situationer, som till exempel att åka iväg till östra Ryssland och koordinera bandy-VM, ensam.

Utöver det som krävs så får du jättegärna tala andra språk än svenska och engelska, allmänt ha en koppling till ett eller flera andra länder. Du kommer nämligen att resa mycket runt om världen, upp till ett flertal gånger i månaden och ibland vara borta i en vecka i sträck. Det är alltså bra om du tycker om att resa. Slutligen ser jag gärna att du jobbat 0-3 år inom något relevant område.

I den här rekryteringen samarbetar jag med 4potentials. Så är du den jag söker, ta chansen och skicka din ansökan via länken till höger. Vid frågor snacka med Anna Caroline på annacaroline@4potentials.com eller 0704072999.

Vänliga hälsningar, Tobias Osmund – VD Spring Media AB

Ansökan

Vi arbetar enligt GDPR.
Läs mer här innan ansökan

Login here and apply - if your information is already in the 4potentials database.

Apply here if you don´t have information in 4potentials database.