Valio

Valio Sverige gör det bästa i mjölken ännu bättre.

Vår expertis, erfarenhet och passion av att driva och utveckla produkter för människors hälsa samt välmående har anor sedan början av 1900-talet. Detta har genererat gedigen kunskap inom näringslära och ett Nobelpris i kemi till en av Valios forskare. Valio är Finlands största mejeriföretag och har funnits i Sverige sedan 1994.


Valio var först i Sverige med laktosfria produkter.

Varje år investerar Valio motsvarande ca 340 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt, dryck och alternativ till ost under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 1,381 MSEK under 2021. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden.

Vår vision är att vara det mest innovativa mejeri- och matföretaget i världen

Arvet efter Nobelprisvinnaren A.I. Virtanen, som var chef över Valios forskningsavdelning, är fortfarande starkt inom företaget. Med vetenskaplig grund skapar vi smakupplevelser och förbättrar det dagliga livet. Att ett mejeriföretag har ett eget laboratorium för forskning och utveckling är unikt i Norden och Valio investerar årligen stora summor i forskning och utveckling. Valio har en lång tradition att erbjuda goda och hälsofrämjande produkter med mervärden. Ett aktuellt exempel på det är de växtbaserade Valio Oddlygood® produkterna.

Vår vision, mission och våra värderingar är något alla Valios anställda är välbekanta med. Värderingarna är en naturlig del av det dagliga arbetet. Valio ägs av finska bönder.

Bli en av oss

Via 4potentials och på vår hemsida annonserar vi ut lediga tjänster hos Valio. Delar du våra värdeord? Välkommen med din ansökan!

Hälsa och välmående är ett av våra värdeord inom Valio och vi satsar mycket på att våra medarbetare ska trivas och må bra. Att det finns en bra balans mellan arbete, familj och fritid.

Som en av oss kommer du att jobba i en trivsam och hälsosam miljö där vi bryr oss om att varje medarbetare mår bra och tycker det är roligt att gå till jobbet!

Blir du nyfiken – kontakta HR chef för Valio i Sverige – linnea.lindblom@valio.se

Om bolaget

  • Grundat: Grundat i Sverige 1994 - i Finland redan 195
  • Antal anställda: Ca 70 i Sverige , totalt närmare 5000
  • Länder: Yes, several countries. International operations account for one third of Valio net turnover.
  • Omsättning: EUR 2 billion

Lediga tjänster