Möt Daniel, YP-medlem och nybliven Agent och Trainee hos Spring Media!

Hej Daniel, kan du inte berätta lite om dig själv, vem är du? Vilken är din bakgrund, hur har din resa sett ut?

– Jag kommer från Mexiko, med en akademisk bakgrund i BSc International Marketing från University of Monterrey och MSc Entrepreneurship and Business Design från Chalmers Tekniska Högskola. Jag jobbade som en canyoneering assistant guide från att jag var 15 år, och det är därför sporten alltid haft en särskild plats i mitt hjärta. Basket- och fotboll har varit mina favorit hobbies i livet!

Hur hamnade du på Spring Media?

– Efter två år med Mimbly så var dags för mig att testa nya utmaningar. Så efter att min fru visade mig annonsen på 4potentials, där hon vid tidpunkten var medlem, visste jag att jag var tvungen att söka rollen.

Varför sökte du rollen?

– Jag visste i mitt hjärta att rollen var nästa steget för mig. Att få testa mina färdigheter inom sportindustrin och att utveckla mitt professionella liv, med en helt ny utmaning i och med små företagen (istället för de andra stora aktörerna på marknaden) kändes det som en bra match för mig.

     
       Vad hade du för tidigare erfarenheter?
– Jag började faktiskt mitt professionella liv under 2013 med mittegna företag: Achaya, S.A. de C.V. Vi utvecklade plånböcker, handväskor och dylikt med hjälp av ”indigenous communities”, alltså inhemska samhällen i Chiapas i södra Mexiko. Under 2015 ansökte jag sedan till en Master på Chalmers, där jag startade mitt andra företag med några klasskompisar: Mimbly AB. På Mimbly var våra mål i första stadiet att utveckla enkla vattenåtervinnings- system för hushållen. Vi var en av tio företag i världen att ta oss in på IKEA Bootcamp 2017.
     
        Vilka förväntningar hade du när du började?
– Att förstå hela sportindustrin mycket bättre samt att få jobba med denna nya form av innovationer på industrier som OTTs. Men även att få en bättre förståelse och kunskap om den andra sidan, tv-sidan av affärer med satellit etc.
Hur har rollen och Spring Media levt upp till dina förväntningar?

– Rollen är en superbra kombination av produktion och sälj inom företagetJag kan säga att varje vecka lär jag mig så mycket om hur allting fungerar. Vad jag tror är ganska “spot on” är att i ett företag som Spring Media har du chansen att se vad alla gör och få testa allting, något som är ganska svårt att få en chans till att göra på ett större företag inom industrin.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

– Kontorsmiljön och mina kollegor. Det känns på riktigt som en familj och ett fotbollslag på samma gång när jag är på kontoret. Sedan att man har möjligheten att jobba världen runt, det blir mycket jobbresor.

Vad har varit svårast?

– Att lära sig  jobba i en helt unik industri. Att få jobba inom produktion med satelliten och att koordinera, är för mig en fantastisk utmaning, då jag alltid jobbat med säljsidan tidigare.

Vad ser du fram emot framåt?

– Att jobba mer och mer med säljsidan. Jag kan tänka mig att efter min tid i produktion, så kommer jag bättre första vad kunden behöver.

Vad drömmer du om i framtiden? / Vilka mål har du?

– Jag drömmer om att få gör ett namn för mig själv på sportmarknaden och att starta flera olika bolag. Troligtvis få ha en stor inverkan i LATAM och Mexikos utveckling.

Vad är det bästa med Spring Media?

– Allt alla på kontoret är så hjälpsamma. Det är en genuin bra känsla på kontoret, där alla försöker driva företag framåt på deras egna sätt. Spring Media har ett entreprenörs mindset när det kommer till arbetssättet och det är ganska unikt i den industrin.

Nu söker Spring Media ytterligare en Agent, läs mer här och ansök om du är sportintresserad, gillar att resa och vill ta del av ett lärorikt och spännande traineeprogram där du snabbt kommer få växa in i bolaget!