Calle och Moa i toppen på Gotlands talanglista.

Detaljhandelstalanger etta och tvåa på Gotland

Precis som 2017 blev Carl-Johan Stålhammar årets talang på Gotland. I år vinner han före Moa Lilja, ICA Maxi. Calle är Vd för Coop Gotland och har åstadkommit extraordinära resultat på ön, för Coop och som ledare. Moa utmanar med ett helt nytt sätt att tänka som ICA-handlare.

Trea blir Henrik Ringbom, Vd för BRS Networks som tagit verksamheten ut i Europa. Han jagas av Katja Lindvall som t o m tagit sin business från Gotland till Asien.

Femma blir ett helt nytt namn för talanglistan – Johnny Ruthström som till vardags är Vd för Ruthström & Larsson Bygg och sexa är killen som går från plats 20 till plats 6 på ett år – Julius Bengtsson, Vd Science Park. Julius har tagit stora steg framåt i år och under 2018.

Sjua blir Sofia Munkhammar som också går framåt. Från 18:e till 7:e. Sofia är idag både sälj- och marknadschef samt CFO för Strand Hotel. Region Gotland har sina två starkaste kort på 8:e och 9:e plats. Angelica Fihn blir åtta för att hon ånyo tar sig an ett svårt uppdrag och klarar det utmärkt. Angelica har fått extremt goda vitsord som ledare efter bara 11 månader som ledare för kultur- och fritid på Gotland med ca 100 medarbetare. Lika bra omdöme får listans nia, Christine Senter, även hon inom Region Gotland.

10:e plats går till en kille som gör kometkarriär i regeringskretsar, nu på näringsdepartementet, David Lindvall. Elva blir Juliana Perez Falke som är tillbaka i toppen efter ett bra år med Almi.

Tolva blir Linds växthus hyllade ledare, Alexander Holsner. Han skuggas av Cementa uthållige ledare, Fred Grönwall.

På fjortonde plats finner ni iVisbys nya Vd, Henrik Munkhammar, som till listan fick flest nomineringar. En duktig kille med fötterna på jorden.

15:e blir öns främsta HR-talang, Jenny Sander, HR chef Cementa. Platsen bakom tillhör listans yngsta talang, Nora Olofsson, bördig från Östra Gotland. Nora är kommunikatör på Gotlandshem och spås en lysande marknadschefsframtid.

17:e plats tar Rickard Berggren, Länsförsäkringar och på 18:e plats finner ni Gunnar Jonasson, Visby Airport. Gunnar är en av få ledare på ön med ett tydligt kompetensfokus

19:e plats finner 92 möjligheters skapare och öns mesta nätverkare, Oskar Lindehejd, Swedbank. Cecilia Sahlin tar den 20:e och sista platsen på årets lista och bakom henne finns det hundratals talanger som vill in. För juryn är Cecilia en intressant ledare som inte för så länge sedan blev Vd för öns ledande hotell, Clarion. Det blir spännande att se vad som händer med verksamheten under 2019?

Juryn i år med Matz Bengtsson, chef för Gotlands förenade besöksnäring, Fredrik Andersson, grundare, 4potentials och Eva Wetterdal, styrelseordförande för Länsförsäkringar valt helt eniga om årets resultat.

Topp 10 är 50/50 män och kvinnor. Ja, Top 11, nedan är fler kvinnor än män. Varje år ser vi hur absoluta toppen på listan utgörs av fler och fler kvinnor än män.

13 av 20 på listan är inte gotlänningar. Ca 14 av 20 har även läst på en topphögskola och nästan alla har pluggat vidare på universitet. Nästan alla har fått jobb där behövt sträcka på sig och prestera extremt bra – vilket alla lyckats med. Och det är det som talang och Talent management handlar om. Om modiga och kloka bolag som tillsätter en talangfull person som lyckas extremt väl genom hårt arbete och en massa goda egenskaper såsom drive, empati, ledarskap, beslutsförmåga, konceptuell höjd, analytisk förmåga och kanske en gnutta tur när de tänker….

Ifall mamma och pappa vill köpa 10 ex av tidningen så går det att beställa tidningen här http://www.horisontmagasin.se/