BillerudKorsnäs presenterar årets ”Sustainable Leader”

BillerudKorsnäs har skapat en innovativ långsiktig konkurrensfördel genom sina ledare och söker nu ”Årets Sustainable Leader”.

BillerudKorsnäs vet att engagerade medarbetare är deras främsta konkurrensfördel, och de vet att de är ledarna hos dem som till stor del påverkar engagemanget. Därför jobbade BillerudKorsnäs med sina 150 topp ledare internationellt för att definiera och bygga sitt Sustainable Leadership som nu är implementerat i hela bolaget globalt.

Kriterier för Årets Sustainable Leader:

  • Bygger ett starkt engagemang och sprider energi och välmående till människor i sin omgivning.
  • Utvecklar och utmanar sina medarbetare/team att våga testa nya sätt. ”Passion to win” framför ”Fear to fail”.
  • Bryr sig om sina medarbetare och arbetar alltid för en säker och sund arbetsmiljö.
  • Driver förändring på ett inspirerande sätt och får med sig andra på resan för att uppnå affärsmålen
  • Delar stolt med sig av sitt självledarskap och arbetar aktivt med sin professionella och personliga utveckling. Vad ska man göra för att hålla ett helt maraton och inte bara 60 meter? Att vara en Sustainable Leader börjar med sig själv, att man som ledare driver sin egen utveckling och säkerställer att man håller på lång sikt.

Nominera genom att skicka namn, mail och kort motivering gällande personen du vill nominera (om inte dig själv) till daniel.aglov@4potentials.com

Sista dagen att nominera är den 25 oktober.

Priset delas ut på Executive Inspiration den 7 november på Scandic Continental i Stockholm

Ramverket för Sustainable Leadership består av fyra olika områden som är avgörande viktiga för bolaget framåt, och varje område i sin tur är uppbyggt som ledarens löfte till sina medarbetare. Kärnan i ramverket är ledaren själv, vilket innebär ett stort fokus på sitt eget självledarskap och hur vi som ledare utvecklas, mår bra och håller på lång sikt.

 

Ramverket bryts sedan ner i konkret vad löftena betyder för varje ledare och vilka kompetenser som krävs för att leverera på löftet. BillerudKorsnäs har sedan byggt en hel akademi med ledarutvecklinsinsatser för både nya och erfarna ledare som bygger specifikt dessa kompetenser för att man som ledare ska kunna leverera på löftet och utvecklas som hållbara ledare.

 

 

Sustainable Leadership – en långsiktig konkurrensfördel

Vi vet att engagerade medarbetare inte bara har roligare på jobbet, utan bygger upp till 7x mer lönsamma företag. En ledare som bygger engagemang, lönsam tillväxt och ser till att de håller och utvecklas på lång sikt, är de som också kommer vara med och driva den förändring och agenda som behövs framöver.

Är du intresserad av att vara en del av BillerudKorsnäs resa mot en mer hållbar framtid kan du läsa mer här