Årets Talangföretag utsett: Priset går till EQT

 

Tisdagen den 5:e februari höll 4potentials sedvanligt årets upplaga av Meeting Point – Sveriges främsta event för toppstudenter, framtida traineer och young professionals. I samma sedvanliga ordning har vi också utsett Årets Talangföretag och i år blev det EQT.

En global jätte på riskkapitalscenen med många färgstarka individer visar sig vid en närmare inblick vara lika vassa i sina investeringar i talanger som sina portföljbolag.

Vi på 4potentials inspireras av hur Årets Talangföretag aldrig är nöjda utan fortsätter att utmana sig själva, inte är rädda för att prova nya grepp gällande att utveckla både sina medarbetare eller branschen i stort. Med en genomgående konsekvensanalys i hela kedjan vad gäller People-strategi planerar man långsiktigt och resultatinriktat för att kunna göra marknadens bästa investeringar i rätt talanger för en framtid där alla medarbetare skall kunna bli “sitt bästa jag”. Med datadriven HR, knivskarpt slipad, som ligger till grunden för affärsstrategin, vrider och vänder man på det mesta som går att analysera för att vässa ytterligare, till exempel de innovativt aggressiva satsningarna på mångfald och inkludering som bygger stark företagskultur.

Priset som Årets Talangföretag delas ut av talangnätverket 4potentials till det företag som har lyckats bäst med att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla talanger under 2018.  Bland de företag som utmärker sig i 4potentials talangindex väljs fyra finalister ut som får möta en jury bestående av 4potentials Gustaf Geterud, Eva Wikmark Walin samt Daniel Aglöv – inför vilka de fått presentera sig som företag och hur deras arbete utmärker sig, samt varför de är värdiga vinnare till utmärkelsen som Årets Talangföretag. Årets finalister: BCG, Business Sweden, EQT och Orkla Foods.

Stort grattis allihopa!