Årets Sustainable Leader 2019 – Sara Börsvik!

Den 7 november delades priset årets Sustainable Leader ut på Executive Inspiration

Priset delades ut av BillerudKorsnäs EVP HR Paulina Ekvall i samarbete med oss på 4potentials. Fyra personer var i final om priset som hade blivit utvalda från många fina nomineringar. Finalister var Erik Engellau-Nilsson (CEO Norrsken), Marie Trogstam (Head of Sustanability ÅF Pöyry), Sara Börsvik (CEO Bonnierförlagen) och Håkan Lundstedt (CEO Synsam Group).  Vi anser att alla fyra är vinnare men denna kvällen var det Sara som utmärkte sig.

På plats var 160 av våra Executives-medlemmar som tillsammans med SEB, Scania, Lantmännen, Scandic, BillerudKorsnäs och Tele2 höll workshops. Allt avslutades med middag och prisutdelningar.

Saras motivering:

Kärnan i Sustainable Leadership är ledaren själv, vilket innebär ett stort fokus på sitt eget självledarskap och hur vi som ledare utvecklas, mår bra och håller på lång sikt.

Årets Sustainabale Leader har med genunitet, transparens och stort mod drivit både det hållbara ledarskapet och den hållbara affären på ett utmärkande sätt. Med synen på ledarskap som en kontinuerlig lärandeprocess tar vinnaren sig an sina utmaningar och möjligheter med drivkraften att alltid vilja bli bättre, en stor näve empati och ett smittande engagemang.

Personens ledarskap kännetecknas av öppenhet och förtroende. Här finns inga gömda agendor eller undanhållen information. För medarbetarna blir detta en hållbar, trygg och utvecklande kultur när alla är på det klara vad som förväntas, vad som ska hända och vad deras ledare tycker om saker och ting. Det pratas mycket om transparens i dagens näringsliv, för vissa kanske detta måste läras in men för årets Sustainable Leader är detta inbyggt i personligheten.

 

Fv: Paulina Ekvall, Marie Trogstam, kollega till Håkan Lunstedt, Sara Börsvik och Erik Engellau-Nilsson.

 

BillerudKorsnäs vet att engagerade medarbetare är deras främsta konkurrensfördel, och de vet att de är ledarna hos dem som till stor del påverkar engagemanget. Därför jobbade BillerudKorsnäs med sina 150 topp ledare internationellt för att definiera och bygga sitt Sustainable Leadership som nu är implementerat i hela bolaget globalt.