Årets Ledare 2019 – Albert Hobohm!

För 8:e året i rad delade 4potentials ut priset “Årets Ledare” till en student som utmärkt sig inom ledarskap.

De områden som vägs in i utmärkelsen är erfarenhet, mod, självinsikt, mognadsgrad, handlingskraft och impact.

Alla får nomineras eller nominera sig själva för utmärkelsen och samtliga nomineringar behandlas för att välja ut 10 individer som intervjuas.  Det som krävs för att bli nominerad är att personen är studerande.

Från dessa 10 väljs 3 finalister ut och en vinnare presenteras på det årliga eventet Meeting Point arrangerat av 4potentials för unga talanger.

2019 års finalister var Erik Månsson (Ekonom, Lund Universitet) , Ylva Lidin (Strategisk Kommunikation, Lunds Universitet) och Albert Hobohm (Ingenjör, KTH och beteendevetare Stockholms Universitet)

Fv: Erik, Ylva och Albert

Årets gemensamma motivering till de 3 finalisterna löd:

”Samtliga finalister har visat, i både tanke och handling, vad en framtida ledare kan vara eller snarare BÖR vara för kommande generationer. Trots deras blygsamma åldrar visar alla tre en exceptionell mognadsgrad, självinsikt, mod, förändringskraft och förmågan att motivera och inspirera andra till handling. Det är en ynnest att tillbringa tid i deras närvaro och vad som ligger i deras framtid kommer vara att nöja ett beskåda men ännu hellre vara en del utav.”

Vinnare 2019 blev Albert Hobohm med motiveringen:

I en omvärld med en exponentiell förändringshastighet ställs det höga krav på individers benägenhet att hantera och möta just förändringar. Det ställs än större krav på en ledares förmåga att navigera och hantera förändringen och dess ostoppbara framfart. I morgondagens värld krävs morgondagens ledarskap. Årets ledare är så nära vi kan komma definitionen av det här.  

Nobelprisagaren George Bernad Shaw sa ’Livet handlar inte om att hitta dig själv. Livet handlar om att skapa dig själv’. Ett citat som inte bara resonerar starkt med vår samtidssträvan att skapa mening utan även är själva beskrivningen av vad vår pristagare har sysselsatt sig själv med de senaste åren.

Du har inte bara påbörjat skapandet utav dig själv utan även skapat en vision och en förebild för din omgivning. Du har på ett altruistiskt sätt delat med dig av din kapacitet, vilja och målmedvetenhet vilket skapat inte bara en bättre närmiljö utan även bättre förutsättningar för många medmänniskor idag och i framtiden.

För ditt unga sinne och kropp bär du på erfarenheter och insikter du kanske själv inte önskat men som du omfamnat och omvandlat till drivkrafter, styrka och beslutsamhet. Det är genom din egna inre resa i samspel med din omvärld du själv har definierat ledarskap och presterat därefter.

För att citera dig: ’Som ledare krävs det att du gör det du själv begär av din medarbetare men i 120%’. Ett citat som sammanfattar, inte bara din syn på ledarskap, utan även din vilja och oräddhet att skapa en mer välmående värld.

Mina damer och herrar Årets Ledare 2019…Albert Hobohm

 

 

Albert studerar idag till industriellekonom på KTH och parallellt beteendevetenskap på Stockholms Universitet.

Han har bland annat byggt och utvecklat barnhem i Ghana, levt bland munkar i Indien, tillsammans med Alexander Pärleros gjort “Framgångspodden” till en av Sveriges mest framgångsrika poddar, byggt upp framgångsrika finansverksamheter och föreläser idag om bl.a. psykosocial ohälsa i vår samtid för bolag som Volvo och McKinsey men tycker det är roligast att föreläsa på skolor för unga barn.

Du kan se hans TEDx talk här